**Gelenekselleştirilen Şeyh Zilan’ı anma ve aş dökme etkinliklerine bu yıl beklenilenin üzerinde ziyaretçinin geldiğini belirten Şeyh Selman Bağdu; “Bu yıl güvenlik tedbirlerini ön planda tuttuk. Ziyarette kardeşlik ve birliktelik mesajı verdik” dedi.
3 GÜNDE 100 BİN ZİYARETÇİ
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyündeki Zilan türbesinde anma ve aş dökme etkinliğinde 3 günde 100 bin ziyaretçi ağırlandı. Bölgenin yanı sıra Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Trakya, Marmara ve Doğu bölgesinden binlerce ziyaretçinin geldiğini belirten Şeyh Selman Bağdu; “Gelenekselleştirilen anma etkinliğimizde bu yıl beklenilenin üzerinde katılım oldu. Ev sahipliği en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Üç gün süreyle uyumadık. Konuklarımızın güvenli bir şekilde ziyaretlerini yapmaları için 500’e yakın erkek ve kadın koruma görevlendirdik” diye konuştu.



“HERKES ZİYARET YEMEĞİNİ TADIYOR”
250 Aşçının görev yaptığı anma ve aş dökme etkinliğinde yarım ton pilav-bulgur, 3.5 ton et, 1 ton güveç ile 250 kilo tulumba tatlısının konuklara ikram edildiğini ifade eden başaşçı Hüseyin Sayın, şunları söyledi; “Ziyarete konuk olan hemen herkes ziyaret yemeğini almadan ayrılmaz. Ziyaretin son gününde türbeye yakın sahada kurduğumuz ve adına Doğu-Batı sofrası dediğimiz yer sofrasında herkes ağırlanır. Ayrıca 10 bini aşkın çadırda kalanların yemek ihtiyacı karşılanır.” Ziyaretin son gününde konukları illerine uğurlayan Şeyh Selman Bağdu, bu yıl beklenilenin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim