** Doğalgaz çalışmaları nedeniyle trafiğin olumsuz etkilendiği Batman’da çalışmaların ağır gitmesine Çevre Gönüllüler Derneği tepki gösterdi. Dernek Başkanı Recep Kavuş; “Kültür, GAP ve Belde’de aboneler gaz bekliyor. SİBADAŞ ekip sayısını artırmalı” dedi.


VATANDAŞ DA TEPKİLİ
Batman’ın en büyük mahallelerinden Kültür başta olmak üzere GAP ve Belde’nin bazı noktalarına henüz gaz verilmemesi tepkilere neden oluyor. Batman Çevre Gönüllüler Derneği Başkanı Recep Kavuş da çalışmaların ağır gitmesinden ötürü vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Kavuş, şunları söyledi; “2012 Hazirandan buyana Batmana doğal Gaz verilmeye başlamış, gelinen noktada 15.000’ne yakın aboneye gaz verilmeye başlanması Batmanda hava kirliliğinde ciddi manada azalmasına yol açmıştır. Kentimizde mesken, kamu kurumları ve sanayi kuruluşlarına gaz verilmesinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Doğal gaz firması SİBADAŞ’ın Siirt ve Batman’ı kapsaması ve iki kente doğal gazı aynı anda vermeye çalışması olanak ve ekip yetersizliğinde dolayı kendilerine gelen talepleri zamanında karşılanmamaktadır.”


VATANDAŞ ELEKTRİĞE YÜKLENİYOR”
Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batmanda GAP, Belde Fatih ve Kültür mahallerinde yaz mevsiminden buyana doğal gaz hattı büyük ölçüde döşenmesine rağmen abonelere gez verme noktasında ciddi anlamda sıkıntılar yaşanmaktadır. SİBADAŞ’ın abone bağlantı bedelinin tahsilinden itibaren en geç otuz gün içerisinde aboneye gaz verme zorunluluğu olmasına rağmen bağlantının yapılmasını bekleyen beşbinin üzerinde aboneye soğuklar başlamasına rağmen gaz henüz verilmemiştir. Abonelik işlemlerini yapmalarına rağmen kendilerine henüz gaz verilmeyen kimi abone ısınmada elektrikle ısınma yöntemine başvurmasından dolayı aşırı yüklemeden dolayı enerji kesintilerine neden olmakta, bir çok kişide kömür veya Fuel oil kullanmaya başlamışlardır. Bu durum havamızın daha çok kirlenmesine neden olacaktır. SİBADAŞ sahada çalışan ekip sayısını artırarak bir an önce gaz vermelidir.”



Editör: TE Bilişim