** Batman Ekoloji Meclisi üyeleri, basın açıklamasıyla Kürdistan coğrafyasında meydana gelen doğa tahribatlarını protesto etti.

 

“DOĞA, SAVAŞA HAZIRLANIYOR”
Bir süre önce Batman’da faaliyetlerine başlayan Batman Ekoloji Meclisi, geçen Cuma akşamı Yılmaz Güney Sineması önünde toplanarak, son olaylar ve ‘doğa’ya dikkat çekti. Bazı STK temsilcilerinin de destek verdiği açıklamayı Meclis Eşsözcüsü Bahattin Göç: “Savaşa Kürdistan’ın doğasını tahrip etmekle başlayan AKP, ilk icraatını Şırnak ili sınırlarında bulunan Cudi dağında 15 Temmuz Şırnak Çalışkan Hudut Taburu’nun Cudi dağına yaptığı top atışı sonrası onlarca hektarlık alanda yangın çıkararak yapmıştır. Nitekim 24.07.2015 tarihinde şuan mevcut olan geçici hükümet tavrını savaştan yana kullanıp Kürdistan dağlarını ve ormanlarını bombalamakla aktif savaşı başlatmış oldu” dedi.

 

 

“EKOLOJİK SİSTEM YOK EDİLİYOR”
Göç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendini doğanın sahibi olarak gören insanlar tarafından başlatılan savaşın yarattığı ekolojik kıyımlar azımsanmayacak seviyededir. Binlerce hektarlık alanda doğa kültür ve bölgedeki tüm ekolojik sistemin yok edilmesi bizce tesadüfi değildir. Türkiye'nin farklı coğrafyalarında meydana gelen insan ve doğa katliamlarına karşı gelişen tepkilerin söz konusu Kürdistan coğrafyası olduğunda tüm kesimlerin sessiz kalması gelişen doğa ve insan kıyımlarını seyretmekle yetinmesi savaş konseptinin elini güçlendirdiğini belirtip buradan tüm insanlığa gelişen kıyımlara sessiz kalmamasını, demokratik tepkilerini dile getirmesi çağrısında bulunuyoruz. Eğer Türkiye’de savaş politikaları yürütülüyorsa savaşın yaratacağı tahribatlar bir bölgeyle sınırlı kalmayacağı tüm Türkiye’de tahribatlar olacağı aşikârdır. Yaşanılabilir doğa için sana savaş yaptırmayacağız.”

Editör: TE Bilişim