** 38. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Dicle nehrinde yapılması planlanan ‘yelken gösterisi’ rüzgar esmeyince iptal edildi. Dicle nehrinde akıntıya kapılan bir yelkeni ise botlar iple çekti.

YELKENLER RÜZGARSIZ KALDI

38. Turizm haftası etkinlikleri tüm hızıyla sürerken, Dicle nehrindeki ‘yelken gösterisi’ rüzgarın azizliğine uğradı. Bitlis-Tatvan’dan gelen 6 kişilik yelken takımı, karada kaldı. Yelken takımından bir sporcu, deneme amaçlı Dicle nehrine girerken akıntıya kapıldı. Güvenlik botları, akıntıya kapılan yelkeni iple çekti. Hasankeyf’te Dicle kenarında düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kültür Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı ve bazı yurttaşlar katıldı. Ancak rüzgarın esmediği Dicle’de yarışma iptal edildi. Sporculardan İrem Yurtada, Oğuzhan Barut ve Önder Ebem: “Yelken yarışması için buraya geldik. Rüzgar olmayınca yarışamadık” dediler.


YELKEN YARIŞMASI GÖL VE DENİZDE OLUR”

Yelken yarışmasının startını vermek için törene katılan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, şöyle konuştu: “Turizm haftası, Batman’da çok canlı kutlanıyor. Dicle’ye yelken sporu için geldik. Ancak yelken sporunun yeri nehir değil. Daha çok deniz, özellikle Avrupa’da denizi olmayan ülkelerde göllerde yapılan bir spordur. Bulunduğumuz alan Ilısu barajı altında kalacak. Ondan sonra su sporları daha uygun bir ortamda olacak. Biz bu bölgede su sporlarının yapabileceğini müsabaka anlamında değil, sportif oyunlar için yapılabileceğini göstermek için yelken grubu gettirttik. Şansımıza rüzgar olmadı. Barış süreciyle birlikte bölgemize yoğun bir turist akını olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin her bölgesinden Hasankeyf’e turist grubunu görebilirsiniz. Bu yıl özellikle uzak doğudan ziyaretçi sayısı arttı.”


Editör: TE Bilişim