* Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Hasankeyf’in dibinden geçen Dicle vadisinde tatbikat yaptı. Tatbikat gereği 65 metre yükseklikte ‘hayat kurtarma’ operasyonu gerçekleştirildi.

“KORKARAK İNDİM”
Batman Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) ekiplerinin AFAD İl Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Dicle vadisinde, ‘Arkeolojik kazı yapan ekiplerin mahsur kalması’ konulu tatbikat gerçekleştirdi. 55 Kişilik UMKE ekibinin nefes kesen tatbikatını Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçı ve yöneticiler izledi. 65 metre yükseklikteki ‘hayat kurtarma’ operasyonunda UMKE ekibinden Vahide İşleyen’i iple indirme anı nefes kesti. 65 Metre yükseklikten indirilen İşleyen: “Çok heyecanlıydı ve korkmuştum. Korkarak indim. Allah kimsenin başına böyle bir durum getirmesin, çok kötü bir durum. Arkadaşlar sağ olsun çok güzel müdahale ettiler” dedi.



YARALILAR BOTLARLA TAŞINDI
Tatbikat gereği diğer operasyonda ise Dicle nehrinin karşı tarafından mahsur kalan yaralılar, botlarla ambulanslara taşındı. Tatbikatı heyecanla izlediğini belirten Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin: “Afetler konusunda ne kadar hazırlıksız ve çaresiz olduğumuzu 1999 depreminde görmüştük. Bu deprem bize afetlerin kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Ama aynı zamanda doğru yöntemlerle ve doğru kurtarma yöntemleri kullanarak başarılı olabileceğimizi, kayıplarımızı aza indirebileceğimizi de göstermesi açısından önemliydi. Bu tatbikattaki amacımız UMKE ekiplerinin sürekli olarak afetlere karşı hazır olmasıdır. Oldukça başarılı bir tatbikat oldu” diye konuştu.








 

Editör: TE Bilişim