**Bölgede sıcak iller arasında yer alan Batman’da gündüzleri öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça kimse dışarı çıkmıyor. Akşam serinliğinde Hasankeyf’in yolunu tutan Batmanlılar, geç saatlere kadar Dicle kıyısında serinliyor.
**Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, akşamları yerli turistlerin akınına uğruyor. Yüzlerce kişi nehir kıyısında günün yorgunluğunu atıyor.
HASANKEYF GECE BİR BAŞKA
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf geceleri yerli turistlerin akınına uğruyor. Akşam serinliğiyle birlikte tarihi ilçenin yolunu tutanlar, nehir kıyısındaki dinlenme yerlerinde soluğu alıyor. Gündüzleri sıcak olan Hasankeyf’e konukların daha çok akşam geldiğini belirten Hasankeyf’teki esnaflar; “Bu yıl mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık var. Gündüzleri tarihi çarşı ile ilçede adeta in-cin top oynuyor. Ancak gece serinliğinde Hasankeyf adeta dolup taşıyor” diye konuştular.


DİCLE KIYISI SERİN
Dicle nehri kıyısındaki dinlenme tesisleri gece yarılarına kadar dolup taşıyor. Son yılların en sıcak yaz mevsimini geçiren Batmanlılar, daha çok akşam saatlerinde dinlenme yerleri arasında tarihi Hasankeyf’i tercih ediyor. Hasankeyf’in geceleri serin olduğunu söyleyen bazı yurttaşlar; “Özellikle akşam saatlerinde Hasankeyf bir başka güzel oluyor. Dicle nehrinin kıyısında serin havayı soluyoruz. Gece yarısına kadar burada dinlenip daha sonra Batman’a dönüyoruz” dediler.


ESNAF; “GECE ÇALIŞIYORUZ”
Hasankeyf’in tarihi çarşısı da Dicle nehri kıyısındaki esnaflar gibi gece yarısına kadar konuklara hizmet veriyor. Cafe, lokanta ve restaurantların uygun fiyatlarından da memnun olan bazı yurttaşlar, şöyle konuştular; “Hasankeyf’te esnafların gerek nezaket kuralları gerekse de uygun fiyatları bizi buraya çekiyor. Buradaki işyerlerinin gece yarısına kadar açık olmasından memnunuz.” Öte yandan Hasankeyfli bazı esnaflar, işyerlerini gece yarısına kadar açık tuttuklarını ifade ederek; “Gün batımından gece yarısına kadar Hasankeyf bir başka güzel oluyor. Serin ortama Batmanlıları bekliyoruz” diyorlar. (Reşat Yiğiz)
 

Editör: TE Bilişim