*PTT’den emekli olan 55 yaşındaki Abdulkadir Bağcı, 25 yıl önce emeklilik sicil dosyasındaki 0,81 kuruş borcu 288.20 Tl’ye çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun borç ihbarı ile şaşıran Bağcı, “Devlet kuruşlarla uğraşmamalı. O dönem borç kapanmamışsa ya da eksik yatırılmışsa bu benim hatam değil. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yıllar sonra bana böyle bir borç çıkarması tek kelimeyle düşündürücüdür” dedi.

“BORCU KAPATMAZSAM MAAŞIMDAN KESİLECEK”

33 Yıl süreyle PTT Diyarbakır ve Batman Başmüdürlüğü’nde görev yapan 55 yaşındaki Abdulkadir Bağcı, 25 yıl aradan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 0,81 kuruşluk borcunun 288 TL’ye çıkmasına şaşırdı. SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’nün emeklilik sicil dosyasındaki borç tahakkuk tablosunda 0,81 kuruş karşılığında kendisini borçlandırdığını ifade eden Abdulkadir Bağcı, “Aradan geçen 25 yıllık sürede kayıtlarda borç tutarının ödenmediği ve bu rakamın 288 TL olarak güncellenmesine şaşırdım. Ayrıca bu paranın da emekli aylığımdan tahsil edileceği de tarafıma bildirildi. Yaptığım itiraz maalesef değerlendirilmedi. Benden kaynaklanmayan bu hatanın faturası bana ödettirilmek isteniliyor” dedi.

“3-5 LİRA İLE UĞRAŞILMAMALI”

Batman’ın Kozluk ilçesi PTT Merkez Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı sürede borcunun bordro üzerinden tahsil edilip Emekli Sandığı’na resmi yazıyla gönderdiğini ifade eden Bağcı, şöyle devam etti: “25 sene önce borcumu kapattığıma dair yazılar elimde duruyor. Kozluk PTT Müdürlüğü maaş üzerinden aylık olarak borcumun tamamını kesintiler yaparak SGK’ya göndermiştir. Maaş bordrosu üzerinden kesilip gönderilen borcun ben de ne belgesi olabilir ki? Kayıtlarda eksik yatırılmış görünen 0,81 kuruşun güncellenip 288,20 TL olarak adıma borç tahakkukunun yapılması beni şaşırttı.”

“33 YIL HİZMET VERDİM…”

Bağcı, şöyle konuştu; “25 yıl önce yaşanan bu olayda hiçbir ihmalkarlığımın olmadığını belgelerle ispatladım. Bu borç, beni devlete 33 yıl hizmet eden bir emekli olarak gerçekten üzdü. Olmayan bir borcum varmış gibi 0,81 kuruşun korkunç bir artışla 288,20 TL olarak maaşımdan kesilmemesini istiyorum. Devlet 3-5 TL ile uğraşmamalıdır. 25 yıl öncesinin kuruş hesabının yapıldığı bir dönem yaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim