** Batman’da ‘dev’ eğitim yatırımı hızla yükseliyor. Kentin gelişen bölgesi Tılmerç’te, 32 dönümlük alanda inşa edilen Bahçeşehir Koleji’nin kampüsünde anaokul, ilkokul, lise ve meslek yüksek okulunun yanı sıra kapalı spor komleksi ve birçok sosyal tesis daha yer alıyor…

 

** Bahçeşehir Batman Koleji Kurucusu Turgut Önal: “Hedefimiz, en ileri teknoloji ile donatılmış eğitim-öğretim ortamlarında bilgili, aydın, çağdaş, vizyon sahibi ve dinamik eğitim öğretim kadrosu ile öğrencilerimizi yetiştirmektir. Mart ayının sonunda yeni kampüsümüzde olacağız” diyor…

 

 

YAŞAM MERKEZİ

VE EĞİTİM BİR ARADA

Batmanlı eğitimci Turgut Önal, en büyük hayalini gerçekleştiriyor. Batman’ın Tılmerç mahallesinde 32 dönümlük alanda Türkiye’nin en büyük ve en modern koleji inşa ediliyor. Bahçeşehir Batman Koleji Kurucusu Turgut Önal ve Nevzat Önal ile bir araya gelerek kampüs alanını gezdik. 8 Derslikli anaokul, 24 derslikli ilkokul, 12 derslikli anadolu lisesi ve meslek yüksek okulunun yer alacağı kampüs, aynı zamanda yaşam merkezi. Eğitim yuvalarının kapalı alanı 12 bin 600 m2’den oluşuyor. Kampüste her şey düşünülmüş. 2 Bin metrekarelik kapalı spor kompleksinde ise iki yüzme havuzu, fitness, sauna, kafeterya, hamam, kapalı spor salonu yer alıyor.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

1400 Metrekare restaurant, 300 metrekare açık yüzme yavuzu, 600 seyircili iki sentetik çim saha, buz pisti, tenis kortu, eğlence merkezi, 450 kişilik açık amfi tiyatro, ekolojik ev, hayvanat bahçesi ve hobi bahçeleri gibi sosyal tesislerin de bulunduğu kampüste inşaatın yüzde 70’i tamamlanmış durumda. Eğitimci Önal anlatıyor: “En büyük hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Batman’a Türkiye standartlarının üzerinde bir kolej kazandırmak onur verici. Mart ayının sonlarında yeni kampüs alanına taşınacağız. Hedefimiz, en ileri teknoloji ile donatılmış eğitim öğretim ortamlarında; bilgili, aydın, çağdaş, vizyon sahibi ve dinamik eğitim öğretim kadrosu ile öğrencilerimize bilgi üstünlüğünü, araştırıcılığı, girişimciliği ve yaratıcılığı teşvik ederek kaliteli bir eğitim sağlamaktır.”

 

“EĞİTİMDE İDDİAMIZ BÜYÜK”

Eğitimin her alanında iddialı olduklarını kaydeden Bahçeşehir Batman Koleji Kurucusu Önal: “Fen Lisesi ile yarışacak bölge çapında bir lise kuruyoruz. Bu lise başarılı öğrencilerin birinci tercihi olacak. Anaokulumuz ise adeta bir çocuk üniversitesi gibi olacak. Oyun grubu, erken çocukluk eğitimi ve anaokulu hazırlık grupları yer alacak. Anaokulunda spor merkezinden yüzme havuzuna, cep sinemasından sanat ve bilim atölyelerine kadar her türlü ayrıntı düşünüldü. Bu okulumuzda yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce eğitim vereceğiz. 24 derslikten oluşacak ilkokulumuzda da sanatın, sporun ve bilimin temellerini oluşturacağız. Bahçeşehir Kolejinde Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan ve Dünya ile yarışan liderler yetiştirmek için öğrencileri 21. yüzyıl bilgi ve becerileriyle donatacağız” dedi.

 

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Sosyal tesisler haricinde eğitimci kadrolarıyla birlikte ilk etapta 150 kişinin istihdam edileceğini de ifade eden Önal: “İleri ki zamanlarda çalışan sayısı 200 kişiyi bulacak. Kadromuzu her alanda nitelikli isimlerden oluşturacağız. Alanında uzman eğitimcilerle Bahçeşehir Kolejlerinin vizyon ve misyonuna uygun kaliteli eğitim sunacağız” dedi. Kampüsteki sosyal tesislere de dikkat çeken Önal, şöyle devam ediyor: “Okullarımız ve sosyal tesisler bir birinden bağımsız olacak. Öğrencilerin yanı sıra yurttaşlar da bu tesislerden faydalanabilecek. Bu anlamda kente ayrı bir yaşam merkezi de kazandırmış olacağız.”

 

Editör: TE Bilişim