** 25 Bin nüfuslu Kozluk ilçesine her yıl bir park kazandıran Belediye Başkanı Veysi Işık: “Büyüyen ilçemize bu yıl en büyük parkı kazandıracağız. İlçenin sembolü Hazzo kalesinde de restorasyon çalışmaları hızlandırıldı” dedi.

15 BİN METREKARELİK ALANA PARK
TUİK’in adrese dayalı nüfus sayımında merkez ilçe nüfusu 24 Bin 600’e çıkan Kozluk’a her yıl bir park kazandıran Belediye Başkanı Veysi Işık, 15 bin metrekarelik alana modern park kazandıracaklarını söyledi. 1 Milyon 120 Bin lirayla ihaleye verdikleri park alanının yer teslimini yaptıklarını da hatırlatan Başkan Işık: “Yürüyüş, bisiklet ve koşu parkurlarının da yer alacağı parkta dinlenme yerleri de olacak. Komando mahallesine ilçenin en büyük parkını kazandıracağız. Beş yılda ilçeye beş park kazandıracağız. Kozluk’un kalbi bu parkta atacak” diye konuştu.



KALE, İLK KEZ RESTORASYON GÖRECEK
Batman’ın 34. Yayın yılı nedeniyle gazetemizi ziyaret eden Kozluk Belediye Başkanı Işık, ilçenin sembolü olan Hazzo kalesinin de ilk kez restorasyon çalışmalarıyla buluştuğunu belirtti. Başkan Işık, şunları söyledi: “Vaatlerimden biri de Hazzo kalesinin onarımıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığımız destekle kalede onarım çalışmaları sürüyor. 221 Kilometreyi bulan kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesinin altyapı çalışmaları devam ediyor. 31 Milyon 400 bin liraya mal olacak bu altyapı çalışması tamamlandığında Kozluk rahatlayacak. Ayrıca Yamaçlı mahallesinde 2 kilometreyi bulan Ova caddesinin de asfaltlama çalışmaları sürüyor.” (Haber Merkezi)


Editör: TE Bilişim