** Önceki gece yürüyüş yapmak isteyen partililere polisin müdahale etmesini HDP Milletvekili Ali Atalan ve HDP-DBP yöneticileri basın açıklamasıyla kınadı.

 

** HDP’li Atalan: “Onlar savaşı kendileri için hak görüyorsa bizim de barışı kendimiz için hak görmemiz, barış için direnmemiz haktır. Halkımız demokratik serhıldan hareketini başlatmalı” dedi.

 

 

MÜDAHALEYİ KINADILAR

HDP-DBP il yöneticileri, HDP il binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla önceki gece polisin müdahalesini kınadı. Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir ve partililer katıldı. İlk sözü alan HDP’li Karaağaç: “Savaş, sadece gerilla alanlarına, dağlarımıza değil, tüm halkımıza yönelik bir konsept üzerine kurulmuştur. Şunu belirtelim ki ikinci ve birinci dünya savaşını aşan bir uçak filosuyla dağlarımız bombalanmakta, çocuklarımız öldürülmek istenmektedir. 45 uçak ve F16’larla 400 sorti yapılmış, hedef vurulmuş. Bu şunu gösteriyor; hükümetin ve Cumhurbaşkanının tek hedefi var; o da Kürt halkını yok etmek. Bunun da tek nedeni; seçimlerde kendisi başkan olamadığı için hırçın ve saldırgan yüzünü ortaya çıkararak savaş konseptini başlatmıştır. Yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

 

ATALAN: “FAŞİZAN BİR TUTUM”

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Ali Atalan ise ‘barış için direneceğiz’ dedi ve ekledi: “Demokratik bir şekilde organize edilen ve yürütülmek istenen bir yürüyüşe Emniyet’in faşizan bir metotla yönelmesini herkes gördü. Bizi hiç dinlemeden, konuşmadan, konuşulmaya da müsaade edilmeden insanlarımıza bize ve basın mensuplarına karşı biber gazı kullanılmış, tazyikli su kullanılmış, hatta Emniyet’ten bize yönelik gayrinsani, gayridemokratik davranışlar sergilenmiştir. Batman’da bize yönelik yapılan antidemokratik davranış tek başına değerlendirilemez. Yürütülmeye çalışan genel bir savaş konseptinin Kürt halkına ve HDP’ye yönelik savaşın bir parçasıdır.”

 

“BARIŞ İÇİN SERHILDAN”

Atalan, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP hükümetinin kontrollü, amaçlı, kendi partisinin istikbali ve özellikle Erdoğan’ın istikbali açısından yürütülmek istenen bir savaş konseptiyle karşı karşıyayız. Buna karşın tüm Türkiye halklarının birleşip demokratik serhildan, demokratik direniş hamlesini başlatması gerekiyor. Bunu demokratik bir görev, bir zorunlukluk ve hak olarak görmek lazım. Serhıldan derken, direniş derken HDP olarak barışçıl ama pasif direnişçi, yani sivil itaatsizlik, mevcut hükümeti tanımamak, onun kurallarına uymamak, onun çıkarmış oldukları kanunlara riayet etme durumunda değiliz. Onlar savaşı kendileri için hak görüyorsa bizim de barışı kendimiz için hak görmemiz, barış için direnmemiz haktır.” Son sözü alan DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir de halkı demokratik eylemlere davet etti.

Editör: TE Bilişim