** Batman Demokrasi Platformu, son günlerde başlatılan operasyonlar kapsamında Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne yapılan polis baskınını kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

 

“SAVAŞ KONSEPTİ DEVREDE”
Hafta sonu Eğitim-Sen Batman Şubesi binası önünde toplanan Batman Demokrasi Platformu üyeleri, Eğitim-Sen Genel Merkezine yapılan polis baskınını kınadı. Platformun basın açıklamasını dönem sözcüsü Mustafa Yurtsever okudu. Yurtsever: “Etnik ve mezhepçi politikalarının yarattığı zemin üzerinde gerçekleşen Suruç katliamında suçüstü yakalanan AKP hedef saptırma, gerilimi artırarak kaos ortamı yaratma ve erken seçime gitme hesaplarıyla özellikle son iki gündür savaş konseptine geçmiştir. IŞİD ile mücadele yalanıyla örtbas edilmek istenen demokratik güçlere yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatılmış, yüzlerce insan gözaltına alınmış, yargısız infaz gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

“ARAMALAR HUKUKSUZ”
Yurtsever, şöyle devam etti: “Eğitim-Sen Genel Merkezi sivil polisler tarafından kuşatmaya alınmış ve hukuksuz şekilde tüm binada arama başlatılmıştır. Arama için herhangi bir savcılık ya da mahkeme kararı yoktur. TEM şubenin el yazısıyla kendi hazırladığı bir paragraflık yazıya istinaden tamamen hukuksuz şekilde arama yapılmaktadır. Kendi yazılarında bile sadece misafirhanede arama yapılacağı yazılmasına rağmen yemekhaneye varıncaya dek tüm binada arama yapılmaktadır. Seçim döneminde planlanan, kısmen uygulanan ancak demokrasi güçlerinin deşifre etmesiyle boşa çıkarılan içte ve dışta savaş politikası stratejisi devreye sokulmuştur.”

 

“KAOS POLİTİKALARI SON BULMALI”
Ak Parti’nin kaos politikalarına son vermesi gerektiğini de ifade eden Yurtsever: “Önümüzdeki günlerde gerilimin adım adım tırmandırılacağını, gözaltı ve tutuklamaların yoğunlaştırılacağını, AKP medyası üzerinden algı operasyonlarıyla kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılacağını düşünmekteyiz. AKP savaş ve kaos politikalarına derhal son vermelidir. 7 Haziran’da halkımız ve emekçiler tercihlerini savaşa karşı barış ve demokrasiden yana koymuşlardır. Dolaysıyla AKP’ye düşen halkın iradesine saygı duymak ve gereğini yapmaktır. Tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı birlikte mücadele etmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim