* Önceki gün Turgut Özal bulvarındaki Garanti bankası şubesinden 50 bin liralık soygun yapanlardan üçüncü kişi de teslim oldu. 18 ila 20 yaşlarındaki üç genç ilk sorgulamalarının ardından tutuklanıp Batman M tipi cezaevine gönderildi.

PARALARLA TESLİM OLDU

Batman'ın Turgut Özal bulvarında Garanti bankası şubesini kar maskeleriyle soyan ve güvenlik görevlilerinin silahlarıyla vezneden toplam 50 bin Tl alarak kaçmaya çalışan üç gençten ikisi önceki gün yakalanmıştı. Olaya karışan üçüncü şahıs da paralarla birlikte dün teslim oldu. Batman'da tanınan bazı ailelerin gençleri olan 18 ila 20 yaş arasındaki üç kişi, kuru sıkı tabancayla önce güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Ardından çuval içine bıraktıkları 50 bin Tl. parayla özel otoyla banka şubesinden uzaklaşmıştı. Olayı mobeseyle takip eden güvenlik görevlileri, Kösetarla köyü yakınındaki bir çiftliğe sığınan soygunculardan ikisini gözaltına aldı.

İKİ MİLYON DEĞİL, 50 BİN TL

Soygun olayında Garanti bankası Batman şubesinden iki milyon Tl para alındığı iddiası da asılsız çıktı. Banka şube müdürlüğü yetkilileri, silahların ateş aldığı soygun olayında kimsenin yara almadan kurtulmasına sevindiklerini belirtirek, şöyle konuştular; "Bu profesyonel bir soygun değildi. Üç gencin önce kuru sıkı tabancayla binaya girdikleri anlaşılıyor. Bankadan alınan rakam iki milyon Tl gibi bir para değil. Kayıp 50 bin Tl de üçüncü şahıs tarafından getirildi. Şubemizde yeteri kadar güvenlik elemanı vardı. Emniyet gerekli soruşturmayı sürdürüyor. Banka şubemizde normal işlemler sürüyor. Olay ucuz atlatıldı. Bankaların camlarının kırılması ve maddi hasar olması önemli değil."

ESNAFLAR, "DEĞERMİYDİ?"

Yıllar sonra Batman'da ilk kez gün ortasında bir banka şubesinin soyulmasına tanık olduklarını belirten Turgut Özal bulvarındaki bazı esnaflar ise şöyle konuştular; "Üç gence yazık oldu. Henüz askerliklerini bile yapmayan üç gencin soygun olayına karışması büyük bir talihsizlik. Bu gençleri de ağır cezalar bekliyor. Kamuoyuna da büyük bir rakamın bankadan gasp edildiği şeklinde bir hava estirildi. 50 bin TL'lik bir rakam için hayatlarını karartan üç gence üzülüyoruz." Bu arada bankadaki soygun olayından sonra Batman kent merkezindeki bankaların güvenlik eleman sayıları gözden geçirildi ve bazı banka şubelerinde de güvenlik önlemlerin artırılmasına yönelik çalışmalar dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim