** Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, elektrik kesintilerinin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek; “DEDAŞ, Batman’da ticari mantıkla çalışıyor. Hizmet ön planda değil” dedi.

 

“TRAFOLAR SOĞUTULUYOR”

Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Tüm Muhtarlar Derneği yönetimi, DEDAŞ’ın elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Sorunun çözümü için DEDAŞ Müdürüyle defalarca görüşmelerine rağmen çözümün olmadığına dikkat çeken Dernek Başkanı Masum Padir: “Müdür beyle görüşemelerimizde ‘idare edin’ diyor. Ayrıca trafoları soğuttuklarını belirtiyor. Bu durum kabul edilebilecek boyutta değil. Özellikle kenar semtlerde her gün kesintiler var. DEDAŞ özelleşmeden önce çok daha iyi hizmet veriyordu. DEDAŞ ne yazık ki ticari mantıkla hareket ediyor. Hizmeti düşünmüyorlar. Sadece para kazanmaya bakıyorlar” dedi.

 

“BİR AMPÜL BİLE DEĞİŞTİRİLMİYOR”

Mahalle muhtarları da DEDAŞ’a tepki göstererek şunları söyledi: “Sokaklarımız karanlık içinde. Yanan veya kırılan ampüller bile değiştirilmiyor. Mahallelerde her gün en az iki saatlik kesinti var. DEDAŞ bu uygulamaya devam ederse mahalleliyle birlikte artık eylemlere başlayacağız. Yaz-kış kesintilerden artık bıktık. DEDAŞ, Batman’da yatırım yerine kesintiye gidiyor.”

 

 

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ TALEBİ

Kentin diğer eksikliklerine de dikkat çeken muhtarlar, Batman’a Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulması gerektiğini belirtti. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir: “Batman her açıdan potansiyeli olan bir kent. Sağlık turizmi de oldukça hareketli. Maliye Bakanımızdan Batman’a Eğitim ve Araştırma Hastanesi kazandırmasını istiyoruz. Bu talebimiz için sağlık kuruluşları ve kentin diğer dinamikleriyle hareket edeceğiz. Batman bu yatırımı fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

 

“BELEDİYE ALT VE ÜST
YAPIYA ÖNCELİK VERMELİ”

Batman’da özellikle doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollarının geçit vermediğini de belirten Padir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizden alt ve üst yapıya öncelik vermesini istiyoruz. Kentin cadde ve sokakları çamurdan geçit vermiyor. Asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarının en kısa sürede başlamasını bekliyoruz. Hizmet bekleyen birçok nokta var. Eşbaşkanlarımızın bu sorunlara el atmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim