*Güney Raman çevre yolu, 900 metrelik mesafe yüzünden 4 yıldır trafiğe açılmıyor. Bilirkişi heyetinin keşif yapmaması yüzünden Batman İdare Mahkemesi duruşmayı 50 gün sonrasına erteledi. Balpınar Belediye Eşbaşkanı Ejder Sarıgöl: “Beldemizin mücavir alanından geçen çevre yolunun 900 metreye takılması düşündürücüdür” dedi.

4 YILDIR BİTİRİLEMİYOR

3000 Nüfuslu Batman’ın Balpınar beldesi yakınından geçen Güney Raman çevre yolunun 4 yıldır trafiğe açılmaması, belde de günün konusu oldu. 54 Milyon Tl keşif bedelle ihaleye verilen 14 kilometrelik Güney Raman çevre yolunun 900 metreye takıldığına dikkat çeken Balpınar Belde Belediye Eşbaşkanı Ejder Sarıgöl: “Yeni yolunun trafiğe açılmaması daha çok belde sakinlerimizi sıkıntıya sokuyor. Davalık olan 900 metre yüzünden yol bitirilemiyor. Yapımcı firmanın sorunlu olan bölgede çalışma başlatmasını bekliyoruz” diye konuştu. İDARE MAHKEMESİNDEN ERTELEME
Eşbaşkan Sarıgöl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilirkişi heyeti dört kişiye ait olan 900 metrelik mesafede keşif yapması gerekiyordu. Keşif yapılamayınca da İdare Mahkemesi duruşmayı 50 gün sonrasına erteledi. Yol, az bir mesafe yüzünden bitirilemiyor. Karayolları ile arsa sahipleri arasındaki istimlak bedeli anlaşmazlığından davanın uzun sürmesi ulaşım hizmetine de yansıdı. Bir an önce bu davanın sonuçlanmasını istiyoruz.” 

Editör: TE Bilişim