Sason’da 68 yıllık devrim

** Dünyanın nadide çiçeklerinden ters lalenin yetiştiği, çileği, cevizi ve balıyla ünlü Sason’un yerel yönetimi, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan ile birlikte devrim niteliğinde hizmetlere imza attı.
**1945 yılında Belediyeliğe kavuşan Batman’ın Sason ilçesinde yerel yönetim, devrim niteliğinde çalışmalara imza attı. Alt yapıdan dere ıslahı, parklardan eğitim desteğine, araç filosunun güçlendirilmesinden dar gelirlilere yardıma, sosyal ve kültürel etkinliklerden spora kadar birçok alanda ilklere imza atan Belediye, ilk kez ilçede semt pazarı kurdu.
“DAĞLARA HUZUR VE GÜVEN GELDİ”
“Barışı Sason’da başlatıyoruz” sloganıyla yola çıkan Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, 68 yıllık ilçede yapılmayan çalışmaları 5 yıla sığdırmayı başardı. AK Partili Belediye Başkanları arasında ‘başarılı Başkan’lar arasında yer alan Sason Belediye Başkanı Arslan; “Çözüm sürecine halkın katılımını sağlamak ve yöre insanının sorunlarını dinlemek için bölgemize çıkarma yapan Milletvekillerimizi, en sıcak duygularla karşıladık ve çözüm sürecine olan desteğimizi haykırdık. Barış süreciyle birlikte huzur ve güvenin geldiği dağlarımızda Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ve Vali Yılmaz Arslan’la dolaştık” dedi.
5 YILA SIĞMAYAN HİZMETLER
Dünyanın nadide çiçeklerinden ters lalenin yetiştiği, çileği, cevizi ve balıyla ünlü Sason’da yerel yönetimde Belediye Başkanı Muzaffer Arslan ile birlikte devrim niteliğinde hizmetlere imza attı. İlçenin başta alt yapı sorunlarına çözüm getirdiklerine dikkat çeken Başkan Arslan; “Beş yıla sığmayan hizmetlerimiz arasında öncelikle alt yapı sorunlarının tamamı çözümlendi. İlçe merkezinde yıllardır yolu olmayan mahallelere yeni yollar açıldı. İhata duvarları ile toprak kaymalarını ve heyelanları önlemek için yüzlerce metre taş duvar ve perde beton ihata duvarı örüldü. Ulaşımı güç olan dar caddeleri genişlettik. Caddelere araçların daha rahat girmelerini sağladık. Yeni Sason yoluna bağlantısı olmayan beş mahalle ve üç köyün yeni Sason yoluyla bağlantısını sağlayıp 2 Km’lik yolda asfaltlama çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.
CADDE-SOKAKLAR NAKIŞ GİBİ İŞLENDİ
İlçede dere ıslahı ile su taşkınlıklarına önlem aldıklarına da dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti; “Engebeli arazisi ve dağlık oluşu nedeniyle sık sık taşkınlık ve sellerin oluştuğu ilçemizde derelerin ıslahı ve yaşanan taşkınların önüne geçmek için dere, menfez ve beton kanallarda gerekli önlemler alınıp yaşanabilecek taşkınlıkların önüne geçildi. Altyapı çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle, cadde ve sokaklarda 72 bin metre kare kilit ve papatya parke taşı döşemesi yapıldı. İlçelerimizin cadde ve sokaklarını nakış nakış işledik. İlçe sakinlerimize dinlenebilecekleri alanlar oluşturduk. Çoğu yerleşim biriminin sembolü haline gelen saat kulesini Çarşı meydanında Midyat taşından yapıp ilçeye sembol kazandırdık.”
“EĞİTİM-ÖĞRENCİNİN YANINDA OLDUK”
Başkan Arslan, okullara verdiği kırtasiye yardımıyla öğrenci ve öğretmenlerin yanında olmayı bir görev bildiğini söyledi. Başkan Arslan, şöyle konuştu; “Üniversiteye hazırlanan 100 muhtaç öğrenciyi her yıl dershanede okuttuk. Öğrencilerin yüzde 60’ı Üniversiteyi kazanıp gurur kaynağımız oldu. Üniversiteli 350 öğrenciye maddi katkı sağladık. LYS ve SBS’ye hazırlanan öğrencilere hazırlık setleri verip her zaman destek olmaya çalıştık.” Esnafları da unutmadıklarını söyleyen Başkan Arslan; “Araç filomuzu güçlendirdik. Merkez ve köylerdeki cami ve taziye yerlerinin yapımına malzeme yardımında bulunduk” dedi.
“HALKIMIZIN YANINDAYIZ”
Sosyal yardımlarla ilçe halkının yanında olduklarını kaydeden Başkan Muzaffer Arslan; “Belediyemiz her yıl ortalama 700 aileye nakdi yardım, yeni evlenen 35 çifte evlenme yardımı, muhtaç ailelere ev yardımı için malzeme, her yıl Ramazan aylarında 2 bin 500 aileye gıda yardımı, hasta-muhtaç vatandaşlara maddi yardımlarla Belediye olarak öncülük yaptık. Muharrem ayında Çarşı meydanında ilçe sakinlerine aşure ikramıyla geleneksel bir etkinliğe start verdik. Kutlu doğum haftasında da ilçe sakinlerimizi ağırlamayı bir görev bildik” diye konuştu.
SASON-TARİH DOSTLUĞU
Sason’da doğa turizmini canlandırmak için sosyal ve kültürel etkinlikleri öncüsü de olduklarını anımsatan Başkan Arslan, şöyle devam etti; “Mereto dağına yeni yol açıp ilk defa yerli ve yabancı konukların katıldığı Mereto dağı tırmanışını gerçekleştirdik. Tırmanışa katılan konuklara misafirperverliğimizi gösterdik. Halkımızın tarihten gelen dostluğunu hissettirip tırmanıştaki ulaşım ve barınma sorununu da giderdik. 8 Mart Dünya emekçi kadınlar gününü her yıl kutlayıp çeşitli armağanlar verip kadınlarımızın toplumdaki önemine vurgu yaptık. Belediyemize ait arsada 500 kişilik kapalı spor salonu yapılması için her türlü desteği verdik. Spor müsabakalarında başarılı olan sporculara maddi ve manevi destek verdik. İlçemizin tanıtımı içinde Sason balını konuklarımıza armağan ettik.”
“HESAPLARIMIZI HALKA AÇTIK”
Sason’un eğitim yatırımlarından yararlanması için Belediye’nin arsalarını da hibe etmeyi de bir görev bildiklerini söyleyen Başkan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir yerin kalkınmasını sağlayacak önemli faktörlerden biri şüphesiz eğitimdir. İlçemizdeki eğitim sorunlarının çözülmesi için Belediyemizin arsalarını hibe ettik. Halk merkezi, kız öğrenci yurdu, Anadolu lisesi, imam hatip, ilköğretim ve 200 kişilik öğrenci yurdu binası Belediyemizin hibe arsalarında yapıldı. Sason’a yüksekokul verilmesi içinde girişimlerimiz sonuç verdi. Batman Üniversitesi bünyesinde Sason Meslek Yüksekokulu açıldı. Belediyemizin geçmiş yıllara ait 6 milyon TL’lik borcunu ödeyip bütçemizi rahatlattık. Çalışanlarımıza da en yüksek zammı verdik. Tüm hesaplarımızı da kalem kalem halka açtık.”

Editör: TE Bilişim