**İl İdare Şube Başkanları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. İl yönetici ve idarecilerin katıldığı toplantıda sorunlar konuşuldu. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Batman’da en iyi şekilde ağırlayacaklarını da belirten Vali Deniz; “Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA HAZIRLIK
‘İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’ Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Deniz’in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Birinci, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum yöneticileri katıldı. Batman’ın genel sorunları ele alınarak değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Deniz; “Hafta sonu sayın Cumhurbaşkanımızı al bayraklarımızla coşku içerisinde karşılamalıyız. Batman’dan birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

“HALKIMIZA ANLATMALIYIZ”
Vali Deniz, şöyle devam etti: “Silahlı kuvvetlerimiz terör örgütüne karşı Afrin’de başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ devam ediyor.  15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar ile otuz yıldır bölücü terör örgütünü destekleyenler, bir terör koridoru oluşturarak, Türkiye’nin güney ile bağlantısını kesmek için her türlü oyunu oynamaya çalışıyorlar.  Biz bu operasyonun Kürt kardeşlerimize karşı yapılmadığını, terör örgütüne karşı yapıldığını halkımıza yürekli bir şekilde anlatmalıyız. İlimizde eğitim, sağlık, spor, altyapı ve üstyapı anlamında birçok yatırım yapılıyor ve yapılamaya da devam edecek. Ama bunların üzerine ekstra bir şey koymamız lazım. Ülkemiz üzerinde oynan oyunları bozmak için çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

 AÇIK KAPI PROJESİNDE EN FAZLA
BAŞVURU BATMAN’DA
İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ilde hayata geçirilen vatandaş odaklı ‘Açık Kapı Projesi’ kapsamında Batman’da yürütülen çalışmalara da değinen Vali Deniz, projenin yürütüldüğü iller arasında Batman’ın en fazla başvuru ve olumlu geri dönüşlerin yapıldığı il olduğunu belirtti. Vali Deniz; “Açık Kapı projesi insanlarımıza değer verdiğimizin bir göstergesi olacak. Aynı başarıyı aynı hassasiyetle devam etmesini istiyorum” dedi. Şehrin temizliği konusunda kurum yöneticilerine uyarıda bulunan Vali Deniz,  Batman’ın artık temiz bir şehir olduğunu ifade ederek,  Belediyenin çalışmalarının yanında, kamu kurumların çevre düzenlemesi ve temizliğine dikkat edilmesini istedi.

SİGARA DENETİMLERİ ARTIRILACAK
Kapalı alanlarda sigaranın içilmemesi konusunda gerekli denetimlerin yapılmasını isteyen Vali Deniz, ilgili kurumlara denetimlerin sıklıkla yapmaları konusunda talimat verdi. Her kurumun kendi görev alanlarıyla ilgili vatandaşa verilen hizmetlerde gerekli çalışmaların takip ve denetimlerini yapmalarını isteyen Vali Deniz, vatandaş memnuniyeti hizmetlerin en iyisi olduğunu ifade etti. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim