** Çözüm sürecinin olumlu yansımaları Güneydoğu’da yatırım cazibesini arttırdı. Bölgede yıldızı parlayan kent Batman’da, Bahçeşehir Koleji en büyük eğitim ve yaşam kampüsünü 23 Mayıs’ta açıyor…

 

“SADECE OKULDAN İBARET DEĞİL”

Çözüm süreciyle birlikte bölgede tekstilden sağlığa, eğitimden sanayiye yatırımlar hız kazandı. Türkiye’nin dört bir yanında kolej sayısını artıran Bahçeşehir Koleji, en büyük yatırımını ise Batman’da gerçekleştirdi. 32 Dönümlük alanda milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Okul kurucusu eğitimci ve işadamı Turgut Önal, 23 Mayıs 2015 tarihinde kampüsün resmi açılışının yapılacağını söyledi. Önal: “Bu proje sadece bir okuldan ibaret değil, aynı zamanda halkın da kullanabileceği birçok yaşam alanı oluşturduk” dedi.

 

“EĞİTİM ADINA HER ŞEY…”

12 Derslikli anaokul, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul ve 12 derslikli Anadolu lisesi, 2 kapalı 1 açık yüzme havuzu, kapalı spor salonu, fitness, sauna, hamam, buhar odası, tuz odası, 2 halı saha, 450 kişilik açık amfi tiyatro, cafe-restaurant, ekolojik ev, bilim müzesi, 320 kişilik konferans salonu, tenis kortu, binicilik pisti, açık çocuk oyun parkı, hayvanat bahçesi, hobi bahçeleri, açık basketbol sahasının yanı sıra kampüste Doktora ve Yüksek Lisans imkanlarının sunulacağı merkez de bulunuyor.

 

“DÜNYA OKULUYUZ”

Dünya okulunda dünya vatandaşları yetiştirdiklerine dikkat çeken Önal, şöyle konuştu: “Yeteneklerini iyi kullanan özgüveni yüksek çocuklar yetiştiriyoruz. Bahçeşehir Koleji olarak bu kampüste 21. yy becerilerine sahip bireyler yetiştirmek için eğitimde paradigma değişikliğini başlattık. Artık biz Dünya Okuluyuz ve dünya vatandaşları yetiştiriyoruz. Teknolojiyi en iyi kullanan okuluz. Türkiye’nin en büyük kampüsü Batman Bahçeşehir Kolejinde her türlü altyapı ve eşsiz sosyal imkanlar mevcut. En önemlisi öğretmenlerimizin dünya vatandaşlarını yetiştirecek kalitede ve donanımda olmalarını hedefliyoruz.”

Editör: TE Bilişim