** Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’da aday tanıtım programında 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Şimşek: “Çözüm süreci olmadan buraya yatırımlar gelmezdi. Birileri iyi giden süreci baltalamaya kalkıştı. Hedef, siyasi istikrardı, çözüm süreciydi” dedi.


OPERASYONA GÖNDERME
Ak Parti’nin Batman ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım programına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB eski Bakanı Egemen Bağış, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile partililerin katıldığı Beyaz Şato’daki törende Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen, ilk sözü aldı. Önemli bir seçimin arifesinde olduklarını belirten Ekmen: “Çözüm sürecini halka anlatıyoruz. Halkımız 17 Aralık operasyonunu öyle iyi anlamış ki Başbakan Erdoğan’a nasıl sahip çıkacaklarını bize ifade ediyorlar. Gittiğimiz evlerde bu seçimin önemini seçmen bize anlatıyor” dedi.


BAĞIŞ: “HAİN BİR PLAN ORTAYA ÇIKTI”
AB eski Bakanı Egemen Bağış, 17 Aralık operasyonunun hain bir plan olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Onlar bu memleketi ananas ülkesi yapmaya çalıştılar. Siirtli Egemen’i, Muşlu Zafer’i, Mardinli Muammer’i, Batmanlı Mehmet’i nasıl harcarız bahanesiyle bu ülkenin çözüm sürecini baltalamaya çalıştılar. Biz Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. TÜSİAD’çılarla hain planlar yapmadık, bu ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmedik. 30 Mart, bir yerde batıdaki darbecilere ‘dur’ diyecek seçim olacak.” Daha sonra söz alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay da 17 Aralık operasyonunun çözüm sürecini hedef aldığını belirterek: “Bu operasyondaki en önemli hedef, çözüm süreciydi. Çünkü birileri bu ülkenin kanından besleniyor. Biz bir damla kanın akmasını istemeyiz” diye konuştu.

ŞİMŞEK: “TABU YIKTIK”
1970’li yıllarda ‘Kürdüm’ dediği için cezaevine atılan merhum BDP Milletvekili Şerafettin Elçi’nin adını Şırnak Havalimanına verdiklerini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şöyle konuştu: “Bu ülkede iktidarımız birçok tabu yıktı. 30 Mart’ı seçim değil, bir referandum görüyoruz. Türk, Arap, Kürt ve etnik unsurların pekişeceği dönüm noktası önümüzdeki seçim olacaktır. Biz, pozitif siyaset yapıyoruz. Çözüm süreci olmadan buraya yatırım gelir miydi? Bölgede suküneti, barışı ve huzuru tesis ediyoruz. Temel hak ve özgürlüklerle birlikte demokrasi standartlarının yükselmesini hedefledik. 17 Aralık operasyonu yolsuzluk değil, çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir. Hedef siyasi istikrardı, çözüm süreciydi.”

Editör: TE Bilişim