** Batman Demokrasi Platformu, hükümeti çözüm süreci konusunda uyardı. Platfrom üyeleri, hükümetin gerekli adımları atmadığını belirterek, ‘turuncu’ kartlı protestoda bulundu.

“BAŞIMIZI KUMA GÖMMEYİZ”

Gülistan caddesinde bir araya gelen Demokrasi Platformu bileşenleri, 17 Aralık operasyonu ile çözüm sürecini değerlendirdi. Bir süre önce öldürülen Özcan Temel’in bugün görülecek davasına da katılım çağrısı yapan platformun açıklamasına İHD Şube Başkanı Osman Künteş, Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanları Aziz Turay, Zelife Bulut ve bazı STK temsilcileri katıldı. Açıklamayı okuyan SES Batman Şube Sekreteri Cihan Tüzün, 17 Aralık’la başlayan sürece dikkat çekerek: “Barışa olan sevdamız ve umudumuz adına bizlerden kimse başımızı kuma gömmeyi, emekten, halktan ve haktan olan tutumumuza ters düşmemizi beklemesin. Hırsızlık, yolsuzluk ve şantajın binin bir para olduğu bir süreçte tarafsız ve duyarsız olmamız beklenmesin” dedi.

HÜKÜMETE ‘TURUNCU’ KART

Çözüm süreci konusunda hükümetin gerekli adımları atmadığını da belirten Tüzün, şöyle devam etti: “Kardeşlik ve barış isteyenlerin umutlarının kırılmaması ve oluşmuş olan umutlu havanın barışa evrilebilmesi için başta sayın Abdullah Öcalan ve hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsakların esaret koşullarından çıkarılması ve özgürlüklerinin verilmesi gerekmektedir. Barışa olan umudumuzu korumak adına son bir uyarı olarak kırmızı kart yerine barışa giden yolda adım atmayan hükümete turuncu kart gösteriyoruz. Son bir kez siyasi iktidarı uyarmak istiyoruz; günlük siyasi çıkarlara heba edilmeyecek kadar tarihi önemde olan demokratik çözüm ve barış sürecinin devamı açısından gerekli sorumluluklarınızı bir an önce yerine getiriniz.”

Editör: TE Bilişim