21 Mart Newroz kutlamaları, Batman’da binlerin katılımıyla kutlandı. Kutlamalarda yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkekler, uzun halaylar oluşturdu. Newroz ateşininin yakılmasında ilginç görüntüler oluştu. Kutlamalara katılan bir vatandaş, alevlerin tutuşması için ceketini yaktı.

RENKLİ KUTLAMALAR
HDP Newroz tertip komitesinin düzenlediği kutlamalar, Otogar bitişiğindeki alanda öğle saatlerinde start aldı. Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetlerle doldurduğu kutlama alanı renk cümbüşünü andırdı. Programda HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ve HDP İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, alanda toplanan kalabalık kitleye seslendi. Sanatçılar Kadir Çat, Hediye, Erdoğan Emir ve Koma Kemaçe’nin sahne aldığı kutlamada, alanı dolduranlar hareketli parçalar eşliğinde uzun halaylar oluşturdu. Kitleye seslenen Milletvekili Yıldırım: “Saidi Nurs-i diyor ki; ‘Ben ekmeksiz yaşarım ama özgürlüksüz, hürriyetsiz yaşayamam.’ Ben de diyorum ki; Kürtler özgürlüksüz asla yaşamazlar” dedi.

CEKETİNİ ATEŞE ATTI
Renk cümbüşünü andıran yöresel kıyafetlerle uzun süre halay çeken kadınların görüntüsü dikkat çekerken, alanda Newroz ateşinin yakılma anı ise ilginç bir manzaraya sahne oldu. Ateşin tutuşması için bir vatandaş ceketini odunların üzerine attı. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı alan çevresinde kutlamalar olaysız sona erdi. (Reşat Yiğiz, Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim