** ‘50. Kütüphaneler Haftası’ etkinlikleri programında konuşan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy: “Kitap kişiliğimizin gelişmesine yardımcı oluyor. Eminim çok kitap okuyanlar yalan da söylemiyorlar, başkalarının canına da kıymıyorlardır” dedi.

ENGELLİLER İÇİN KONUŞAN KİTAP

Batman İl Halk Kütüphanesi, ‘50. Kütüphaneler haftası’ kapsamında bir yıl içinde en çok kitap okuyanları ödüllendirdi. Kültür Merkezi’ndeki törene Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür-Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Derya Ilgar ve öğrenciler katıldı. Programda İl Halk Müdür yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz’ın kütüphaneyle ilgili hazırladığı sinevizyon alkışlandı. Daha sonra söz alan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Derya Ilgar, çalışmalarına dikkat çekerek; “Okumanın, araştırmanın ve öğrenmenin merkezi olan kütüphaneler hür türlü eğitim aşamasında yön belirleyici ve hayata tutunabileceğimiz bilgileri topladığımız mekânlardır. Türkiye’de az sayıda bulunan görme engelliler için konuşan kitaplık hizmeti kütüphanemizde verilmektedir. İstendiği halde CD’ler görme engelli okuyucularımıza veriliyor. Diğer önemli hizmetimiz de eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza kitap göndermektir. Proje kahpsamında PTT aracılığıya evlere ödünç kitap götürüyoruz. Kütüphaneye gelemeyecek hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu hizmetimizden yararlanmak için başvurularını bekliyoruz” dedi.

KİTAP OKUYANLAR CANA KIYMAZ”

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ise kitap okunmanın önemine değindi. Aksoy, şunları söyledi: “Daha zengin, daha müreffeh, kavganın, dövüşün, çatışmanın az, sevginin ve hoşgörünün daha çok olduğu, insanların bir birine gülümsediği, ilişkilerimizin samimi, sağlıklı ve dürüst olduğu daha mutlu bir toplum hayal ediyoruz. Bugün hakikaten toplumsal bazı sorunlarımız var. Çatışmacı bir toplum haline geldik. Bir birine kızan, bir birini üzen, çıkarcı bir toplum haline geldik. Daha güzel günleri hak ediyoruz. İşte bunu yapmamız için mutlaka eğitime, kültüre, kitaba, kütüphaneye çok ağırlık vermemiz lazım. Gelişmiş ülkelerde otobüste, metroda sürekli kitap okunuyor. Çünkü kitap sadece bize bilgi vermiyor. Kitap kişiliğimizin gelişmesinde de yardımcı oluyor. Eminim çok kitap okuyanlar yalan da söylemiyorlar, başkalarının canına da kıymıyorlardır. Hiç kimsenin de hakkını yemiyorlar. Bunun için okumalıyız, okumalıyız.” Daha sonra en çok kitap okuyan öğrencilere tablet hediye edildi.

Editör: TE Bilişim