** Vali Ahmet Deniz, en büyük ilçe Kozluk’ta ‘zenginleştirilmiş’ kütüphanenin açılışına katıldı. Programda konuşan Vali Deniz: “Terörün çocuklarımızın beyinlerini yıkamasına izin vermeyin” dedi.

KÜTÜPHANEYE ŞEHİT POLİSİN ADI VERİLDİ
Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’na kazandırılan ve ‘Z’ kütüphane olarak bilinen zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını Vali Ahmet Deniz ve il yöneticileri yaptı. Şehit polis Nedim Erbay’ın adının verildiği kütüphane açılışına Vali Deniz’in yanı sıra Kozluk Kaymakamı Osman Bilici,  Belediye Başkanı Veysi Işık, İl Müftüsü Turgut Erhan,  Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Dede, Alay Komutanı Mustafa Bakçepınar,  Kozluk ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve bazı kurum müdürleri katıldı. Açılış öncesi okul bahçesinde öğretmenler ve velilere seslenen Vali Deniz:  “Kütüphaneye şehidimizin isminin verilmesi çok anlamlı. Tüm şehitlerimize Allah, rahmet eylesin. İçeriden-dışarıdan ülkemize saldırılar olmaktadır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti dize getiremeyecekler. Türkiye, büyüyor gelişiyor. Güçlendikçe de bu coğrafya huzur bulur. Kütüphaneler önemlidir. Kitap okumak önemli” dedi.

ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ
Konuşmasının ardından Vali Deniz, okul öğrencileriyle birlikte kütüphane açılışını yaptı. Zenginleştirilmiş kütüphaneyi de inceleyen Vali Deniz, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Deniz: “Terörün, çocuklarımızın beyinlerini yıkamasına izin vermeyin. Öğrencilere vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayın. Akademik başarı önemli ama değerler eğitimi de önemlidir. Önümüzdeki süreçte Kozluk Yüksekokulunu açacağız. Ayrıca bir diş ünitesi için de yer tahsisi yapıldı. Bu proje hazırlandı. Temelini atacağız inşallah. Öğretmenevi ihalesini de inşallah bu sene yapıp hızlı bir şekilde yıl sonuna kadar bitireceğiz” diye konuştu. Programın ardından Tuzlagözü köyünde köylülerle bir araya gelen Vali Deniz, köy muhtarı Musa Altunel ve köylülerle sohbet etti. Köydeki okulları dolaşarak çocuklara kitap hediye eden Vali Deniz,  Tuzlagözü karakolunda da askerlerle öğle yemeği yedikten sonra ilçeden ayrıldı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim