** Yaklaşık 3.500 Ezidi’nin yerleştiği Batman’da elbiseleri olmayan Ezidiler, Belediye bahçesindeki yardım çadırına yöneldi. Kullanılmış elbiseleri alan bazı Ezidiler: “Elbise alacak paramız yok. Eski kıyafetlere de razıyız” dediler.

 

“ESKİ DE OLSA GİYERİZ”
Şengal bölgesinden Batman’a sığınan 3.500 Ezidi’nin umudu, Belediye bahçesindeki yardım çadırları oldu. Ev malzemelerinin yanı sıra giyim yardımının da sürdüğü çadırda kullanılmış bazı elbiseleri beğenip giyen Şengal bölgesindeki Ezidiler: “Her şeyimizi orada bıraktık. Yaz mevsimi artık geride kalıyor. Üzerimizde tişört ve gömlekten başka bir şey yok. Kazak, ceket, mont gibi eski elbise ne varsa giyeriz. Soğuk havalardan korunmak için şimdiden giyim yardımını düşünüyoruz” dediler.

 

“ÇOCUKLARIMIZ ÜŞÜMESİN”

Şengal-Sinon bölgesinden Batman’a yerleşen Hüseyin Deseve ve Şemo İbrahim, küçük çocuklarının üşümemesi için şimdiden giyim yardımına gereksinim duyduklarını söylediler. Belediye çadırına hem kendileri hem de çocukları için giyim yardımına gelen 15 kişilik aile reisi Hüseyin Deseve ve çoğunluğu küçük yaştaki 18 yakınına giyim yardımı isteyen Şemo İbrahim: “Çocuklarımızın üzerinde giyecek bir şey yok. Ne ayakkabıları ne de elbiseleri var. Gözümüz belediyenin yardım çadırında. Soğuklar bastırmadan giyim yardımı bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim