Kim uzun süre aracıyla trafikte mahsur kalmak ister?

Bu sorumun cevabı açıktır; hiç kimse…

Araç sürücüsü değilim ama trafikteki tıkanıklıktan daima rahatsızlık duymuşumdur…

Maalesef araç fazlalığı bir etken olsa bile Batman trafiğinde ciddi sorunlar yaşanıyor…

Pek çok ana arter yolumuz tek kelimeyle trafiği kaldırmıyor…

Turgut Özal Bulvarındaki kilitlenmeyi biliyorsunuz. Bazen bir trafik ışığında 7 kez durduktan sonra ancak geçebiliyorsunuz…

Bu güzergahta 3. etap vizyon çalışması start aldığında, yine aylarca işkence yaşayacağız. Çünkü mevcut durumda bile trafik kimi saatlerde kilitleniyor…

Batman şehir içi trafiğini rahatlatmak gerekiyor. Bunun için daha etkin tedbirler alınmasının bir zorunluluk olduğunu söylemeye bile gerek yoktur.

YİNE BELDE’DEKİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK…

Batman trafiğindeki sorunları azaltmak için bazı çalışmalar yapılıyor şüphesiz. Olumlu ve hayırlı her çalışmayı takdir etmek gerekiyor.

Kent merkezinden geçen Diyarbakır-Batman-Siirt Çevre yolu daima trafikte önemli tıkanıklıklara neden olmuştur. Bu gerçek hepimizin malumu idi.

Batman’ın muhtelif yerlerindeki köprülü kavşak ve bat-çık hizmetini bu köşede şöyle takdir etmiştim: “Gültepe Köprülü Kavşağı’nın hizmete girmesiyle bu kent o çevrede rahat bir soluk almıştır. İnanın o köprülü kavşak(bat-çık) hizmete girmemiş olsaydı, araç trafiği saatlerce kilitlenecekti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Gültepe’nin okullar kavşağında trafik sorunu yaşanmıyorsa, o köprülü kavşak hizmeti sayesinde olmuştur.

Kentimiz için gecikmiş bir hizmet olsa bile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Karayollarının eski Devlet Hastanesi bitişiğinde hizmete açtığı köprülü kavşağı da çok olumlu bir hizmet olarak değerlendiriyorum.

Kuyubaşı toplu konutlarına yakın çevre yolundaki köprülü kavşak da şu anda trafiği rahatlatıyor. O hizmeti de takdirle karşılıyorum.

Kentimizin dördüncü köprülü kavşak hizmeti ise Belde Mahallesinde veriliyor. Diyarbakır yönünden gelen araçların çevre yolundan rahatlıkla geçme imkanlarını sağlayacak ve kent içi trafiğe de nefes aldıracak bu hizmeti de oldukça önemsiyorum.”

Bu hizmetleri görüldüğü gibi takdir etmişiz. Ki başka kentlere kıyasla çok gecikmiş hizmetlerdir.

Belde mahallesinden geçen çevre yolundaki viyadük, aylardır yakında ikamet eden semt sakinlerimize ve esnaflarımıza, araç sürücülerine büyük eziyet yaşatmaktadır. Viyadük üst geçidi trafiğe açıldı, ancak alt geçit unutuldu…

Ne zamandan beri unutulmuş?

Batman Çağdaş Gazetesi, iki ay önce de sorunu gündeme taşıyarak, ‘alt geçit unutuldu mu?’ başlıklı haberiyle ilgilileri uyarmıştı. Belde Mahallesinin sorunlara duyarlı Muhtarı Sayın Nuri Altun’un tepkisine de haberinde yer vermişti…

O haberin ardından 22 Mayıs günü bu köşede soruna neşter vurmuştum. (http://www.batmancagdas.com/ulasimda-buyuk-sikinti-makale,11948.html )

Aradan iki ayı aşkın zaman geçti, bir de bakıyoruz ki daha vahim tablolar oluşmuş…

ÇİLE DEĞİL, REZALET VE UTANÇ KAVŞAĞI…

Gazetemiz bir kez daha sorumluluk bilinciyle sorunu ‘Çile Kavşağı’ başlığıyla haberleştirdi.

Haber başlığı çarpıcıydı ama ben daha da gerçekçi bir katkı yaparak sosyal medyada ‘çile kavşağı değil, rezalet ve utanç kavşağı’ diyerek paylaştım…

O haberin fotosunu inşallah sevgili editörümüz köşeme de almayı unutmaz. Fotoya baktıktan sonra bana hak vereceğinize inanıyorum.

‘Çile kavşağı’ başlıklı haberimizi bilginize ve Karayolları yetkililerinin ilgilerine sunuyorum: “Batman-Siirt çevre yolundaki köprülü kavşakta aylardır süren çalışmalar, güzergah sakinlerini bezdirdi. Üst geçit dışındaki çalışmaların aylardır devam ettiğini belirten Belde Mahalle muhtarı Nuri Altun: ‘Neredeyse ikinci yılını geride bırakan bu kavşakta sadece üst geçit bölümü tamamlandı. Alt bölümünde ise çalışmalar kaplumbağa hızıyla sürüyor’ dedi.

Yaya geçidi trafiğini sağlayacak olan güzergahın aylardır yağmur sularıyla dolu olduğuna dikkat çeken Altun, şöyle devam etti: ‘Yaya geçit bölümü yapıldı ama yolların bağlantısı nedense unutuldu. Geçen kış mevsiminde çalışmaların bir bölümünün tamamlandığı yaya geçidinden kimse geçemiyor. Bu güzergah trafiğe açılmadığı için de trafikte keşmekeşlik yaşanıyor. Bu tempoyla geçitte çalışmaların kısa sürede bitmesi hayal olur.”

Gerçekten de utanç verici bir durum söz konusu.

Kentimizin bu önemli ulaşım sorununun üzerine kim gidecek?

Herkes sağır sultanı oynuyor…

Karayolları Bölge ve genel müdürlükleri tek kelimeyle Batman’a üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Bunu belgeleyen çok sayıda yorumum ortada…

Ancak kimse bu kentin hesabını kendilerinden sormadığı için sanki uzaylılara hitap ediyormuşuz gibi hep susmayı yeğlemişlerdir…

Bana bir cevap yazıp, yanlış yaptığımı ileri süremediler…

Batman’ın sahipsizliği şu çile kavşağından bile anlaşılabilir. Zira o foto bir belgedir…

Biz görevimizi yaparak ilgilileri bir kere daha uyaracağız. Çok yapıcı daha öncekmi son cümlemle yazımı bitirmek istiyorum:

Kentimizin trafik sorununun masaya yatırılması ve çözümü için daha etkin çaba gösterilmesi, var olan tıkanıklıkların giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Daha yaşanabilir bir Batman ve daha sorunsuz bir trafik hizmeti için duyarlılık dileğimle.