** HDP ve DBP Batman il teşkilatları, cezaevindeki koşullar ile bölgede yaşanan çatışmalı sürece basın açıklamasıyla dikkat çekti. Batman M tipi cezaevi karşısındaki Azadi Parkı’nda açıklamayı okuyan DBP İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz: “Batman cezaevindeki hak ihlalleri kaygı vericidir” dedi.

“80 SİYASİ TUTSAK SÜRGÜN EDİLDİ”
Batman M tipi cezaevi önündeki Azadi parkı önünde bir araya gelen HDP ve DBP’li yöneticiler, cezaevindeki kötü koşullara tepki gösterdi. Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, HDP ve DBP il yöneticiler ile partililerin katıldığı basın açıklamasını DBP İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz okudu. Batman Cezaevinde hak ihlallerinin yaşandığını belirten Korkmaz: “Son 5 ayda 80’i aşkın siyasi tutsak Türkiye’nin değişik illerinde bulunan cezaevlerine sürgün edilmişlerdir. Elbette bizler uygulanan antidemokratik, baskıcı, işkencevari yöntemlerin AKP devletinin Kürt sorununa bakışından farklı olmadığını ve ondan bağımsız gelişmeyeceğini bilmekteyiz” dedi.



“BASKICI POLİTİKALAR SON BULMALI”
Korkmaz, şöyle devam etti: “Geçmişte yaşanan zindan katliamları, işkenceleri, sürgünleri hiçbir amacına ulaşmadığı gibi devletin sicilinde kara bir leke olarak kalmıştır. Bugün de Batman başta olmak üzere tüm cezaevlerinde uygulanan baskıcı, antidemokratik uygulamalar ile Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde geliştirilen tecrit politikası hiçbir sorunu çözmeyeceği gibi çatışmalı süreci derinleşmektedir. Batman Cezaevi 1. ve 2. Müdürünü yaşanacak her türlü hukuksuz uygulamanın sorumlusu olarak göreceğimizi, bu uygulamaları hem demokratik tepkilerimizle hem de adli süreçlerle takipçisi olacağız.”

Editör: TE Bilişim