** Batman M tipi cezaevinde 103 siyasi tutuklunun telefonla görüşme, spor yapma ve ayda bir sinema çıkma hakkının ellerinden alındığı gerekçesiyle önceki gün başlayan protesto eylemi dün de sürdü.


AİLELER DE EYLEMDEYDİ
Yaşamsal hakları ellerinden alındıkları iddiasıyla önceki gün eylem başlatan Batman M tipi cezaevindeki tutuklular, cezaevindeki kapıları çalarak seslerini duyurdular. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Batman Barosu heyeti gün boyu cezaevinde görüşmelerde bulundu. Batman Cezaevi Müdürlüğü’ne yeni atanan müdürün getirdiği uygulamaları protesto için cezaevi önünde toplanan tutuklu yakınları: “Bir süredir siyasi tutukluların yaşamsal hakları ellerinden alınan hükümlülerin başlattığı eyleme biz de dışarıdan destek veriyoruz. Tutuklular, beş aydır sinema hakkını kullanamıyor. Spor yapma ve telefon görüşmelerine de kısıtlama getirildi” dediler. Aileler, yaktıkları ateşin etrafında gün boyu gelişmeleri takip etti.


KAPI ÇALMA EYLEMİ

Milletvekili Ayla Akat Ata başta olmak üzere Baro avukatlarıyla uzun süre görüşen siyasi tutuklular, seslerini de duyurmak için kapı çalma eylemi gerçekleştirdi. Cezaevindeki kapı seslerini duyan tutukluların yakınları da zılgıt ve alkışlarla siyasilere destek verdi. Batman M tipi cezaevinde iki gündür eylem sürdüren tutukluların, yaşamsal haklarını alıncaya kadar protestolarına devam edecekleri öğrenildi.


ATA: “EYLEMLERİNDE HAKLILAR”
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da yaşamsal hakları ellerinden alınan tutukluların, eylemlerinde haklı taleplerinin olduğunu söyledi. Tutuklularla görüştükten sonra, dışarıdaki ailelerle bir araya gelen Milletvekili Ata, şöyle konuştu: “Başsavcıyla bir dizi görüşmelerimiz olacak. Tutukluların haklı taleplerini ileteceğiz.” Daha sonra dışarıda yakılan ateşin etrafında ısınan Milletvekili Ayla Akat Ata’yı, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız ve STK temsilcileri de yalnız bırakmadı.

Editör: TE Bilişim