** Kurban bayramı öncesinde Sason ilçesinde canlı kalkan eyleminde tutuklanan ve aralarında kentin seçilmişlerinin de bulunduğu 26 kişinin Sincan ve Kırıklar cezaevlerine sürgün edilmeleri, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde protesto edildi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE EYLEM
Batman'ın Sason ilçesinde Kurban bayramı arifesinde canlı kalkan eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve aralarında Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ile bazı seçilmişlerinin de bulunduğu 26 kişi Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sincan ile İzmir-Kırıklar Cezaevine gönderilmesine kalabalık bir kitle tepki gösterdi. Milletvekili Saadet Becerikli, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ve Milletvekili adayı Kadri Tunç ile tutukluların yakınları, Cezaevi önünde sürgünleri protesto etti. Kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bijî berxwedana zîndana” sloganları attı. Tutukluların yakınları sürgünlere ilişkin itiraz başvurusunda bulunurken, sürgünlerin Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.  
HDP; “DEVLET, DİYALOGA GİRMİYOR”
Önceki akşam Cezaevi önündeki eylemde konuşan HDP Batman İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, sürgünlere ilişkin Adalet Bakanı'nın, Milletvekilleriyle diyalog kurmadığını belirterek; “Devlet HDP ile hiç bir diyaloga girmiyor. Ve bu şekilde Kürt halkına baskı uygulayacaklarını sanıyorlar" dedi. HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de, savcı ve polislerin, merkezi hükümetin emirleri dışında hareket etmediğini söyledi.  Daha sonra tutuklu HDP Kozluk ilçe yöneticisi Leyla Onuk'un 5 yaşındaki çocuğu cezaevinden alındı. Tutsak aileleri, tutuklu yakınlarına getirdikleri eşyaları cezaevi yönetimine teslim ettikten sonra dağıldı.  

Editör: TE Bilişim