** Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Aycan Kaya, Batman’ın İkiztepe mezarlığında kalabalık bir kitlenin katılımıyla toprağa verildi. Kızını patlamada kaybeden baba Süleyman Ergin: “Kızım barış için Ankara’ya gitmişti. Dağa çıkmadı ki?” dedi.

25 YILDIR İSTANBUL’DAYDI
Kızı Aycan Kaya’yı, Ankara’daki barış mitinginde kaybeden gözü yaşlı baba 66 yaşındaki Süleyman Ergin ve annesi Asiye, cenaze töreninde ayakta durmakta zorlandı. İkiztepe mezarlığındaki cenaze törenine HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ve kalabalık bir kitle katıldı. Kadınların omuzunda taşıdığı evli ve 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Aycan Kaya’nın cenazesi Batman’ın İkiztepe mezarlığında toprağa verilirken, acılı baba 7 çocuk babası Süleyman Ergin: “Kızım Aycan, damadım Hakim Kaya ile 25 yıldır İstanbul’da yaşıyordu. Tek amaçları vardı, ailelerinin geçimlerini sağlamak ve bu ülkenin özlem duyduğu barışı gerçekleştirmekti” diye konuştu.



“ÇOCUKLARIMIZ YETİM KALIYOR”
Aslen Şırnaklı ve uzun süredir Batman’ın Hilal mahallesinde oturan Süleyman Ergin, şöyle konuştu: “Her şeyden önce kızım dağa çıkmamıştı. Barış istemek için Ankara’daydı. Bir süredir de İstanbul Üsküdar’da HDP İlçe Eşbaşkanlık görevini yürütüyordu. Tek isteği vardı; o da bu ülkede barışın gerçekleşmesiydi. Biz barış istiyoruz ama birileri bu yolu engelliyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. 4 torunum yetim kaldı. Barış isteyenlerin günahı ne?”





Editör: TE Bilişim