**Kobane’de IŞİD’e karşı direnirken hayatlarını kaybeden YPJ’li Koçer Akay ile Elif İlbaş, Batman’ın Asri mezarlığında toprağa verildi.

 

** Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Kürtçe konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata; “Dağların çiçekleri ölümsüzdür. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacak” dedi.

ASRİ MEZARLIĞINDA TÖREN
Kobane’deki saldırıda hayatını kaybeden Batmanlı YPJ’li Koçer Akay ile Elif İlbaş için Asri mezarlığında düzenlenen törene kalabalık kitle katıldı. Batman-Diyarbakır il sınırında büyük araç konvoyunun karşıladığı YPJ’li Koçer Akay ile Elif İlbaş için Asri mezarlığı girişinde tören yapıldı. “Güneşin yörüngesindeki kadınlar ölümsüzdür. Özgür kadınla demokratik ulusa” yazılı pankartlar ile Kobane’de yaşamını yitiren YPJ’li kadınlar ve Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının asıldığı platformda Kürtçe şiirler okundu. HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar gözyaşı döktü.


MİTİNG İPTAL EDİLDİ
8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Batman’da yapılması planlanan miting iptal edilirken, kadınların omuzlayıp toprağa verdiği Koçer Akay ile Elif İlbaş’a gözyaşı döken yakınlarını ise kadınlar teselli etti. Cenaze törende Kürtçe konuşan Milletvekili Ayla Akat Ata; “Dağların çiçekleri ölümsüzdür. Her zaman kalbimizde yaşayacaklar. Onları unutmayacağız. Mahabat, Kobane ve Batman’la Kürdistan tek parçadır” dedi. Asri Mezarlığı yakınında cenazeleri omuzlayanların arasında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Eş Başkan Gülistan Akel de yer aldı. “Şehit namirin”, “Biji Berxodane Kobane” sloganları atan kitle, cenaze törenin ardından Asri mezarlığından sessizce dağıldı. 


Editör: TE Bilişim