ÇAY YATAĞINA ÖRNEK PROJE
Hafta içi DSİ Bölge Müdürü Murat Dağdevren’le birlikte Batman’da incelemelerde bulunan Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, çay yatağındaki, projenin önümüzdeki yılın sonuna tamamlanacağını söyledi. 5 Kilometrelik şehir geçişi peyzaj çalışmasının Özel İdare Genel Sekreterliği’nce yapılacağını belirten Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat; “Batman çayı kıyısı örnek bir projeye kavuşacak. Yaklaşık 65 milyon TL’ye mal olacak projenin bir bölümü kendisini göstermeye başladı. Proje tamamlandığında 2000 hektarlık arazi sel taşkınlıklarından korunmuş olacak. Batman’a örnek bir proje kazandırmanın çabası içindeyiz” dedi.
2000 HEKTAR KORUNACAK
Batman çayı ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tamamlandığında 2000 hektarlık alanı taşkınlıklardan koruyacak proje çalışmalarını yerinde inceleyen DSİ Bölge Müdürü Murat Dağdeviren; “Çalışmalarda herhangi bir sorun yok. Yapımı süren bu proje tamamlandığında çay kıyısına adeta hayat verecek. Batman köprüsü çevresinde incelemelerde bulunduğumuz projenin büyük bölümünün gerçekleştiğine tanık olduk” dedi.



KANAT, “YATIRIMDA AKSAMA YOK”
Bölge Müdürü Dağdeviren’e eşlik eden Batman eski DSİ Şube Müdürü ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, Batman çayı ıslahının zamanında bitirileceğini kaydetti. Batman’da görev yaptığı dönemde takipçisi olduğu projede herhangi bir aksama olmadığını da kaydeden Kanat, şöyle devam etti; “Proje bittiğinde 2000 hektarlık arazi taşkınlıklardan korunacak ve Batman çayı kıyısı güzel bir görünüme kavuşacak.”



 

 

 

Editör: TE Bilişim