** 1.5 Yıl önce Silvan’dan Batman’a yerleşen 10 kişilik Gezer ailesi, yoksulluk pençesinde. Baba Şükrü Gezer üç yıl önce KPSS’den 80 puan almasına rağmen atanamadı. Kızı Zehra ise maddi sıkıntılar nedeniyle kazandığı Bingöl Üniversitesi’ne gidemedi.

** Kültür mahallesinde bir vatandaşın evinde ‘geçici’ olarak kalan aile fertleri, haftanın iki gününü kurulan semt pazarlarında çürük sebze-meyve topluyor. Baba Şükrü Gezer: “Tek isteğim bir iş” diyor..

YOKSULLUK DİZBOYU
Batman’da ‘Gezer’ ailesinin dramı yürek burkuyor. Maddi sıkıntılar içindeki aile fertleri çürük sebze-meyve toplayarak geçimlerini sağlıyor. 1.5 Yıl önce Silvan’a bağlı Çevriksu köyünden Batman’a yerleşen 10 kişilik Gezer ailesi, yöneticiler ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Bir hayırseverin Kültür mahallesindeki evinde geçici olarak barındıklarını belirten anne Gurbet Gezer: “8 Çocuğumuz var. Eşim Şükrü, 8 aydır iş bulamıyor.  3 Yıl önce iyi puan almasına rağmen KPSS’den atanamadı. Kızım Zehra, Bingöl Üniversitesi çocuk gelişimi bölümünü kazandı ama parasızlıktan gidemedi. Diğer çocuklarım da okumak istiyor ama maddi sıkıntılardan onları da okula gönderemiyoruz. Haftanın iki günü eve yakın semt pazarında sebze ve meyve toplayıp yiyecek ihtiyacımızı az da olsa karşılıyoruz” dedi.


“BİR İŞ OLSUN YETER”
Üç yıl önce KPSS’den lise düzeyinde 80 puan aldığını belirten 43 yaşındaki baba Şükrü Gezer, 8 aydır iş bulamadığını söyledi. İş-Kur’un Toplum Yararına Programı kapsamın başvurmasına rağmen işe yerleşemediğini de dikkat çeken Gezer, şunları söyledi: “1.5 Yıl önce Batman’a geldik. Oturduğumuz evi geçici olarak bir hayırsever vatandaş verdi. 8 Çocuğum var. Sadece asgari ücretle markette çalışan bir çocuğum var. 10 Kişilik ailemizin geçimi olmadığı için eşim ve çocuklarım, haftanın iki günü semt pazarında çürük sebze ve meyve toplamak zorunda kalıyor. Tek isteğim bir iş sahibi olmak. İl yöneticilerimiz ve duyarlı kesimler bana bir iş sağlarsa, alın teriyle çalışarak çocuklarıma bakmak istiyorum. Çocuklarımı okutmak istiyorum. Üniversiteyi kazanan kızımı bile parasızlık yüzünden gönderemedim.” 

“AVUKAT OLMAK İSTİYORUM”
Annesiyle birlikte haftanın iki günü semt pazarlarında çürük sebze ve meyve toplayan 16 yaşındaki Kübra Gezer ise avukat olmak istediğini söylüyor. Kübra: “İnsanlara adalet dağıtmak için okumak istiyorum. Çevriksu köyünde ortaokulu tamamladım. Şu anda açıktan liseyi okuyorum. Bir hayalim var; o da üniversiteye gidip Hukuk bölümünü bitirmektir. Ablam çocuk gelişimini kazandı ama gidemedi. Dershaneye de parasızlık yüzünden gidemiyor. Evde üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Ben de okumak istiyorum. Çünkü hayatımızı ancak okuyarak kurtarabiliriz. İl yöneticilerimiz bize destek sağlarsa istediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim