** Üç yıl önce eşinin terk ettiği 35 yaşındaki Yüksel Çetinbaş, dört çocuğu ile tavanı çöken tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

 

“VALİLİK YEMEĞİ
OLMAZSA AÇ KALACAĞIZ”

Batman’ın Yeşiltepe mahallesi 22. caddede tek odalı eve dört çocuğu ile sığınan 35 yaşındaki annesi Yüksel Çetinbaş, ‘Babamın evi olmasaydı dışarıda, Valiliğin de yemek yardımı ulaşmasaydı aç kalacaktık’ dedi. Üç yıl önce eşinin kendisini terk edip, İstanbul’a gittiğini söyleyen anne Yüksel Çetinbaş: “Dört çocuğumdan 3’ü 19 Mayıs ilkokuluna gidiyor. Çocuklarımın harçlığını çıkarmak için haftada iki gün temizliğe gidiyorum. Babama ait tek odalı evin çatısı da üzerimize her an düşebilir” dedi.

 

EV YIKILABİLİR

Yağışlı havalarda çatısı akan ve bir kısmı çöken evin tadilatı için hayırseverlerden yardım bekleyen dört çocuk annesinin babası 80 yaşındaki Mehmet Çetinbaş, şöyle konuştu: “Kızım yalnız kaldı. Eşi onu boşadı. Tek odalı evde iyi-kötü kalıyor. Ancak kış mevsiminde damlayan tek oda her an çökebilir. Torunlarımızı zor şartlarda okutuyoruz. Kızım çalışıyor ama çocukları çoğu kez harçlıksız okula gidiyor. Yardımseverlerden destek bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim