** HDP Batman Milletvekilleri adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran ile HDP il yöneticileri, Batman Çağdaş’a önemli açıklamalarda bulundu. HDP 1. sıra milletvekili adayı Ezidi Ali Atalan: “2011’de Duisburg camisine saldırmak isteyen Alman faşistleri önlemek için arkadaşlarımla birlikte nöbet tuttum” dedi.

 

ATALAN: “BU TOPRAĞIN PARÇASIYIZ”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve HDP İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç, Rojda Sürücü ve HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Selma Kaya, Batman Çağdaş’a konuk oldu. 17 Yaşında mülteci olarak gittiği Almanya’da vatandaşlık hakkı aldıktan sonra Sol Parti’de 20 yıl süreyle değişik kademelerde görev alan ve en son Eyalet Milletvekilliği yapan HDP 1. Sıra adayı Ali Atalan, Ezidilerin Mezopotamya’nın bir parçası olduğunu söyledi. Toplumdaki tüm farklı grupların birer renk olduğunu belirten Atalan: “Eğer Avrupa’da milletvekili oluyorsam, toprağımda neden olmayayım? Ezidilik ile ilgili problemi olan varsa onu ikna etmeye hazırım. HDP farklı inanç gruplarına yer vererek büyük bir ayıbı ortadan kaldırdı” diye konuştu.

 

“İBADET EVİNİ KORUDUM”

Almanya’da yaşadığı bir olayı da paylaşan Atalan, şöyle devam etti: “2011’de Duisburg camisine saldırmak isteyen Alman faşistleri önlemek için arkadaşlarımla birlikte saatlerce nöbet tuttum. Aynı durum Köln’de de yaşandı. Orada da tepkimizi ortaya koyduk. Ezidilikle ilgili zihinsel bir zehirleme var. Felsefemizde herkesi kucaklama anlayışı var. Tüm halkların temsilcisi olacağım. Avrupa’daki Ezidilerin dönüşü için de mücadele edeceğim. Ezidilerin dönüşü bölgenin ekonomisine canlılık katacaktır.” Bu arada yurtdışından 400 bin oy hedeflediklerini de ifade eden Atalan: “Avrupa’da her bölgede komisyonlar kurulmuş. İnanılmaz derecede bir örgütlenme var. HDP’nin baraj sorunu yoktur.”

 

“YENİ BİR YAŞAM HEDEFLİYORUZ”

HDP’nin 2. sıra milletvekili adayı Saadet Becerikli ise yeni bir yaşam hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Partimiz her şeyden önce her bölgeden farklı kesimleri çatısı altında toplayarak Türkiye Partisi olma yolunda adım attı. Karadeniz bölgesi bize umut verdi. Yok sayılan tüm halkları partimiz çatısı altında birleştirmek istiyoruz. AKP’nin 400 vekil çıkarmasına ‘dur’ diyecek tek parti HDP’dir.” 3. Sıra Milletvekili adayı Ayşe Acar Başaran da yerel medyanın önemine dikkat çekerek: “Yerel medyamızla sesimizi daha gür duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim