BATMAN RAFİNERİSİ’NDE EYLEM
Toplu sözleşme görüşmelerinin 8’inci oturumunda da anlaşmazlık çıkınca Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde bir gün süreyle ‘işi bırakma’ eylemi gerçekleştirdi. Mesainin ilk gününde Batman Rafinerisi Müdürlüğü binası önünde Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik, Batman Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz ve sendikacı yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasına TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde çalışan 420 işçi destek verdi. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz, tam gün iş bıraktıklarını belirtti ve bir dizi eylemin yolda olduğunu söyledi.

“3 MADDE ÜZERİNDE TIKANIKLIK VAR”
Başkan Kaygusuz, şöyle devam etti: “Bir dizi eylemler planlıyoruz. Daha ağır eylem düşünüyoruz. Bir sonraki oturumumuz Perşembe günü. Sözleşme üç madde üzerinde tıkanıyor. İşveren, sözleşmeyi hakem heyetine götürmeye çalışıyor. Böylesi hakem heyetiyle imzalanacak bir sözleşme TÜPRAŞ yönetimini mutlu etmeyeceğini bilmelerini istiyoruz. Petrol-İş’in iradesiyle imzalanmayacak bir sözleşme, işverenin iradesiyle imzalanacak bir sözleşme olur. İşçinin iradesinin dışında olur. Sözleşme süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkarmak, Vardiya düzenini değiştirip haftada 40 saat çalışmayı 42 saate çıkarmak ve hakkımız olan yılda 8 gün mazeret iznini kaldırmak istemlerini asla kabul etmeyiz.”

TEKİK: “İŞVEREN TALEPLERİNİ GERİ ÇEKMELİ”
Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik ise işverenden taleplerini geri çekmelerini istedi. İşverenin taleplerinin işçinin çalışma düzenini bozacağını belirten Tekik: “Son zamanlarda özel sektör işveren sendikası olan KİPLAS’ı arkalarına alıp istedikleri gibi sözleşme imzalamak istiyorlar. İrademizin dışından imzalanacak bir sözleşme ne bizi ne de işvereni mutlu etmeyecek. Bunu da herkes bilsin. Yıllarca kazanılmış haklarımızdan da hiç bir zaman taviz vermeyiz. İşverenin talebini kabul etmiyoruz. İşverenin taleplerini geri çekmesi lazım” diye konuştu. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim