*2 Bin Ezidi’nin oturacağı çadır kent bir ayda tamamlandı. Belediye Eş başkanı Gülistan Akel, yaklaşık 400 bin TL’ye mal olan çadır kentteki 10 dönümlük alanın 100 kişilik Belediye ekiplerince oturulabilecek hale getirildiğini söyledi.

*Beşiri ilçesinin Ezidi köylerinde 700 ailenin oturduğunu belirten Eşbaşkan Akel, “Köylerdeki evlerin tadilat-onarımını da üstlendik. Çadır kent hazır ama konuklarımız için kışa uygun hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

KONUKLARI BEKLİYOR

Batman Belediyesi’nin bir ayda yapımını tamamladığı çadır kent’te bugünden itibaren Belediye Halk evlerindeki yaklaşık 2 bin Ezidi yerleşecek. Hafta sonu çadır kentte incelemelerde bulunan Belediye Eş başkanı Gülistan Akel, eksikliklerin giderilmesini istedi. Beraberinde Belediye Meclis üyeleri Hürriyet Kaytar, Mehmet Kara ve Şaziye Kaya’dan oluşan heyet, Beşiri ilçesine bağlı Uğurca (Qorıx) köyündeki çadır kentte çalışmaları yerinde izledi. Eski İl Genel Meclis üyesi Sıdık Topbaş ve köy eski muhtarı Yusuf Tağay, kamptaki çalışmalar hakkında Eş Başkan ve beraberindekileri bilgilendirdi. 10 dönümlük alanın altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Eşbaşkan Akel, “Belediyemiz dışında, bazı kurumların desteğiyle yaklaşık 400 bin TL’lik harcamayla çadır kent kuruldu. Bu haftadan itibaren konuklarımızı çadır kent’te ağırlayacağız” diye konuştu.

GIDA-TEMİZLİK MALZEMESİ ŞART

Belediye bahçesindeki yardım çadırına Batmanlıların seferberlik başlattığını ifade eden Eşbaşkan Akel, şöyle konuştu: “200’e yakın çadır kentte 2 bin kişi kalabilecek. Altyapı, aydınlatma, yemekhane, banyo ve idare binasının bulunduğu çadır kentte konuklarımız rahat edecek. Fakat sonbahar mevsimiyle birlikte konuklarımızın gıda ve temizlik malzemelerine gereksinimi var. Çadır kenti kış koşullarına hazırlamaya yönelik çalışmamız da sürüyor. Yardımseverlerin bugünden itibaren gerek Şengal bölgesindeki Ezidiler, gerekse de Kobani’deki kardeşlerimize daha çok gıda ve temizlik malzemesi yardımında bulunmaları gerekiyor. Artık yazlık giysi ve bazı ev eşyaları yerine gıda yardımını ulaştırmak zorundayız.”

SURUÇ’A 1 KAMYON GIDA

Kobani’ye ulaştırılmak üzere hafta sonu Batman’dan 1 kamyon gıda yardımının Suruç’a ulaştırıldığını anımsatan Eşbaşkan Akel, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batmanlılar gerek Ezidiler, gerekse de Kobani’deki Kürt kardeşlerimize yardımı aksatmadı. Fen, BASKİ ve Elektrik atölyesi, çadır kenti yaşanabilir hale getirmesi için bir aydır gecesini-gündüzüne kattı. Uğurca’da yaşanabilecek bir alan oluşturdu. Bugünden itibaren burada ağırlayacağımız Ezidi kardeşlerimizin arasında seçtiğimiz aşçılarla her gün kampta sıcak aş yemek çıkacak. Ayrıca Beşiri’nin Ezidi köylerine yerleşen ailelere de düzenli şekilde yardımlar dağıtılacak. Kış koşullarına uygun bir alan için de çalışmaları sürdürüyoruz.”

KOBANİLİLERİ AĞIRLAYACAĞIZ”
IŞİD terörist grubunun Şengal bölgesinin ardından Kobani’ye saldırması, tüm bölge illeri gibi Batman’ı da yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya getirdi. Batman kent merkezinde halk evleri ile spor tesislerindeki Ezidilerin bugünden itibaren Beşiri-Uğurca köyündeki çadır kente yerleştirileceğini anımsatan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel: “Ezidi ailelerin en azından şimdilik barınabilecekleri bir yerleri var. Bu kez Kobani’den yeni bir göç dalgası bekliyoruz. Kobani’den gelecek Kürt kardeşlerimizi de imkanlarımız dahilinde ağırlayacağız. Yardımseverlerden daha çok temizlik ve gıda yardımı bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim