**Yaklaşık 50 yıllık atölyelerin yıkıldığı Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mobilya iç mekan tasarım bölümündeki öğrenciler için çadır atölye kuruldu. Öğrenciler, yaz döneminde hem meslek öğreniyor hem de ailelerine katkı sağlıyor.
ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER
Batman Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Mobilya İç Mekan Tasarım bölümündeki öğrenciler, yaz tatilinde okul bünyesinde açılan kentteki okulların sıra ihtiyacının yanı sıra kurum ve kuruluşların dolap, masa ve mobilya ihtiyacını karşılıyor. 50 Yıllık atölyelerin yıkımı geçen hafta tamamlanınca öğrenciler için çadır atölyeler kuruldu. Geçici olarak okul bahçesinde kurulan çadır atölye öğrenciler için ideal bir mekan oldu. Mesai saatleri içerisinde atölyede çalışan öğrenciler, bir yandan meslek sahibi olurken bir yandan da aile bütçelerine katkı sağlıyor.


ÖĞRENCİLER MUTLU
Okulların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra birçok kurumdan özel sipariş alan öğrenciler, sıcaklara aldırış etmeden çalışıyor. Okul bünyesinde döner sermaye ile öğretmenler gözetiminde öğrencilerin hem meslek öğrendiğini hem de hem de ailelerine katkı sağladıklarını belirten okul yöneticileri, masa, sandalye, pano ve benzeri gibi birçok işi yaptıklarını, öğrencilerin burada meslek öğrenip el becerilerini geliştirip ve projeler ürettiklerini ve her öğrencinin 500 ila1000 TL para kazandıklarını söyledi.


 
AİLELERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR
Batman Endüstri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, hem öğrencilerin para kazandığını hem de meslek öğrendiklerini belirterek: “Burada yaz aylarında hem kendi el becerilerini geliştiriyorlar okullarımızın donatım malzemelerini yapıyoruz. Öğrencilerimiz burada hem de eğitime katkıda bulunuyorlar. Öğrencilerimiz boş kalmasın diye öğretmenlerimizle birlikte okullarımızın ve dışarıdan gelen siparişleri burada üretiyoruz. Burada hem öğrencilerimiz kazanıyor hem de gelir vergisi ile KDV vergisini ödeyerek devlete karşı olan görevimizi burada yapmaktayız. Yaz aylarında ortalama 20 ila 30 öğrenci çalışma imkanı buluyor. Bu yıl eski atölyelerimize yeni atölye kazandıracak yeni binaların yapımı nedeniyle öğrencilerimize geçici olarak çadır atölye kurduk” diye konuştular. (Bahar Çakar)

 

Editör: TE Bilişim