**Soğuk havalarda bile küçük çocuklarıyla birlikte topladıkları plastik ve kartonlarla geçimini sağlayan anne Şahine Gezici: “Eşim engelli, kiradayız. Geçimimizi topladığımız atıklardan sağlıyoruz. Soğuk havalara aldırış etmeden çocuklarımla birlikte ekmek teknesi olarak gördüğümüz çöp kutusu ile konteynırları her gün eşeliyoruz” diyor.

ÇOCUK VE ATIKLAR BİR ARADA
Batman’ın Beşevler Mahallesi’nde oturan ve yakın akraba olan Şahine Gezici ile Halime Gezici, ailelerinin geçimini çöp atıklarından sağlıyor. Seyyar satıcıların ‘sebze ve meyve ürünlerinin aracı’ olarak kullandıkları el aracına küçük çocuklarını bırakarak dolaşan Şahine Gezici: “Eşim engelli, gelirimiz de yok, kiradayız. Evimiz yıkılmak üzere. Ne yapacağımızı  bilmiyoruz. Kış mevsimindeyiz. Zor durumdayız” dedi.

“PLASTİK VE KARTON TOPLUYORUZ”
Üç çocuk annesi 37 yaşındaki Şahine Gezici, şöyle konuştu: “Soğuk hava da olsa çocuklarımı el aracına bırakıyorum. Çöp kutusu ile konteynırlarda pet şişe, plastik ve karton topluyorum. Günlük  5-10 TL gibi bir yevmiye elimize geçiyor. Bu parayla aldığımız iki ekmekle evin yolun tutuyoruz.” Maddi sıkıntılar yüzünden çocuklarını araçlardaki çöpler arasında taşıyan Halime Gezici ise, “Evde bir şey yok. Üç çocuk büyütmek  zorundayım. Hiç bir şeyimiz yok. Çöp atıkları da olmazsa aç kalacağız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim