** Medicalpark Batman Hastanesi Genel Müdürü Mahmut Aktağ, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, son günlerdeki tartışmalara açıklık getirdi. Aktağ: “Sentez A.Ş.’nin merkezi İstanbul’a taşınmak isteniyor. Bu durumla ilgili iki yıldır süren bir dava var. Merkez İstanbul’a taşınırsa Batman hastanesi de kısa sürede kapanır” dedi.

 

** Mücadelelerine devam edeceklerini belirten Aktağ: “Genel Merkez yüzde 56’lık oranla karar vermeye çalışıyor ama bu hukuki değil. Buna müsaade etmeyeceğiz. Merkezin taşınması için yüzde 80 oranında çoğunluğa ihtiyaç var. Diğer illerde olduğu gibi Batman’da da ortaklar yok ediliyor” diye konuştu.

 

 

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Medicalpark Genel Merkezi’nin Sentez A.Ş.’nin merkezini İstanbul’a taşımasına yönelik tartışmalarla ilgili Medicalpark Batman Hastanesi Genel Müdürü Mahmut Aktağ, basın toplantısı düzenledi. Medicalpark’taki toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Esnaf ve Odaları Birliği Başkanı Talat Kara ile bazı hastane yöneticileri katıldı. Genel merkezle yaşanan sorunlara açıklık getiren Medicalpark Batman Hastanesi Genel Müdürü Mahmut Aktağ, hastane yönetiminin taşınmasıyla ilgili Sentez A.Ş. avukatlarının görüşlerini almadan kamuoyunu bilgilendirdiğini belirterek: “Yüzde 44 oranında çoğunluğumuz var ama avukatlar bize danışmadan yüzde 56’lık oran adına açıklama yapıyor. Bu doğru bir yöntem değil. Genel merkez bütün ortakları yok etmeye çalışıyor. Batman’da buna mesaade etmeyeceğiz” dedi.

 

“VAN HASTANESİNİN DURUMU ORTADA”

Sentez A.Ş. merkezinin İstanbul’a taşınmasıyla ilgili iki yıldır davanın sürdüğüne dikkat çeken Aktağ, şöyle devam etti: “Genel merkez bütün ortaklarını yok ediyor. Şu anda sadece Sentez A.Ş. bünyesinde Batman, İzmir ve Gaziantep Hastaneleri var. Van hastanemiz depremden bu yana kapatıldı. Ne yazık ki ruhsatı darmadağın edildi. Oysa ki Van’a yeni bir hastane yaptırılabilirdi veya bölgenin başka iline de bu yatırım yapılabilirdi ama genel merkez bunu yapmadı. Hastanenin cihazlarını ve ruhsatını dağıttılar. Buradaki gelişmeler ortadadır. Amaç Sentez A.Ş.’nin merkezini İstanbul’a taşıyarak, ileri ki adımlarda ortakları saf dışı bırakmaktır. Tıpkı Samsun’u, Ordu’yu, Elazığ’ı, Tokat’ı ve Gebze’nin büyük bir bölümünü yuttuğu gibi şimdi de Batman’ı yutmak istiyorlar.”

 

“YATIRIMLARIMIZ ENGELLENDİ”

Batman’a Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Tıbbi Atık bertaraf merkezi kurmak istediklerini, ancak bu karara genel merkezin engel olduğunu da ifade eden Genel Müdür Aktağ: “Batman’a iki önemli yatırımı gerçekleştirmek istiyorduk. Ne yazık ki bunlara da engel oldular. Batman’da bunlara engel olan Muharrem Usta, Trabzon’a iki hastane birden açıyor. 20 Yıldır Batman’a hizmet veriyoruz. 380 personelle günlük ortama bin hastayı muayene ediyoruz. Hastanemizin Batman’a katkısı ortadadır. Irak başta olmak üzere son dört yılda yaklaşık 15 bin hasta, Medicalpark Batman’ı seçti. Tüm bu iyi gidişe rağmen bu hamleler yapılıyor. Buradaki niyet ortadadır. Hukuki hülleler ile Sentez A.Ş. taşınmak isteniyor ama biz yüzde 44’lük oranımızla mücadalemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

ODA TEMSİLCİLERİNDEN DE TEPKİ

Batman Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Aşsız da hastaneyle ilgili niyetin ortada olduğunu ifade ederek: “Sentez A.Ş.’nin taşınması için genel merkezin bize müracaatı oldu ama biz bu duruma izin vermedik. Bu konuyla ilgili bakanlığın görüşünü istedik. Sentez A.Ş. Batman’ın bir markasıdır ve Batman’a katkısı ortadadır” dedi. Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara da genel merkezin kararını eleştirerek, kararın doğuya yönelik önyargılı bakış açısının göstergesi olduğuna işaret etti. Öte yandan hastanenin avukatı Ekrem Taşkın da şunları söyledi: “Yeni ticaret kanunuyla azınlıktaki ortakların hakları daha iyi korunuyor. Küçük gruplar artık ezdirilmiyor. Genel merkez yüzde 56’lık oranla karar almaya çalışıyor ama bu hukuki değil. Bu karar için yüzde 80’lik çoğunluğa ihtiyaç var. Hukuki süreç devam ediyor.”

 

HASTANENİN VERİLERİ

Toplantıda Medicalpark Batman Hastanesi’nin 2014 verileri de paylaşıldı. Hastanede bir yılda toplam 322 bin 658 kişi tedavi olurken, genel yoğun bakımda 529, yeni doğanda 722, yatarak tedavi de 18.061 hasta sağlık hizmeti aldı. Hastanede 12 bin 326 hasta ise ameliyat edildi. Son dört yılda yurtdışından tedavi olan hasta sayısı ise şöyle; Irak 7.319, Almanya 142, Hollanda 71, Suriye 70, Belçika 7, Avusturya 5, İtalya 2.

Editör: TE Bilişim