** Batman İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi, İl Genel Meclisi’nden geçti. 75 Milyon TL’lik bütçe de en büyük pay, iskan-toplum refah hizmetleri ile Milli Eğitim’e ayrıldı.

 

 

BATMAN’IN BÜTÇESİ

İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi, İl Genel Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 75 Milyon liralık bütçede aslan payı 14 Milyon 909 bin TL ile iskan ve toplum refah hizmetlerine ayrıldı. Bütçede ikinci sırada ise 11.295 bin TL ile Milli Eğitim yatırımlarına pay ayrıldı. İl Genel Meclisi, oy çokluğuyla bütçeyi onaylarken, kurum müdürleri ise ayrılan bütçeden memnun olduklarını belirtti. İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, bütçeyi onaylayan Meclis üyelerine teşekkür ederek: “İl Özel İdaresi, mahalle-müşterek nitelikteki birçok hizmeti yürütmektedir. 2015 ve önceki yıllarda da meclisimiz, kurumlarımız, birim müdürlüklerimiz, verilen hizmetlerde gerçekten katılımcı, şeffaf belli ilkeleri prensip etmiş şekilde vatandaşlarımızın refah düzeyini daha iyi noktaya getirme adına çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların sonucunu bire bir gören biri olarak mutlu oluyorum” dedi.

 

“TARIMA DAHA FAZLA BÜTÇE İSTİYORUZ”

İl Özel İdare Meclis salonunda bütçeyi değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kıyas ise tarıma daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini söyledi. Kıyas, şöyle devam etti: “Bütçemiz genelde kırsalda kullanıldığı için çoğu kimse bunu bilmez. Yapılan yol, okul ve içme suyu hizmetleri gözle görülür. Ama önceki gün gittiğim bazı köylerde her tarafın yem yeşil olduğunu görürsünüz.  Kırsalın fıstık bahçeleriyle dolu olduğunu görürsünüz. Sason’da aynı şekilde çilek ve ceviz bahçeleri var. Bu gelişmede yüzde 80 İl Özel İdaresi’nin katkısı var. Önümüzdeki yıllarda tarıma daha iyi bir bütçenin ayrılmasının yerinde olacağını düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim