** Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Futbolun ustaları, geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor’ projesi kapsamında Batman’da gençlerle buluşan usta futbolcular, eski anılarını esprilerle anlattı. Futbolun ustaları: “Burada futbol sevgisi bir başka” dediler.

BATMAN’A ÖVGÜ

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur ile birlikte Batman’a çıkarma yapan FB, GS ve eski Trabzonlu efsane futbolcular, Batmanlı gençlerle sohbet etti. Bölgenin modern şehri Batman’ın yanı sıra diğer illerde de bazı olumsuz davranışları kaldırmak için ‘Futbolun ustaları, geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor’ projesini Güneydoğu’da hayata geçirdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Okur: “Batman’da büyük bir ilgiyle karşılaştık. Futbolun ustaları, gençlerle keyifli bir sohbet ortamı buldu. Amacımız buradaki olumsuzlukların ortadan kaldırılmasıdır. Projemizi diğer illerde de uygulayacağız” dedi.

BJK VE GS DE MAÇ YAPMALI”
Tanju Çolak, Hasan Şaş, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir’den oluşan eski futbolcular, Kültür Merkezi konferans salonunda gençlerin sorularını yanıtladı. Gençlik Spor İl Müdür vekili Halil Çöl, Kültür Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, ASKF Başkanı Mahmut Akyol ve amatör kulüp temsilcilerinin de izlediği panel, ilgi gördü. Spor branşları arasında futbola ilginin Batman’da oldukça büyük olmasından keyif duyduklarını belirten Ali Gültiken: “Fenerbahçe Batman’da özel maç yapmış. Neden Beşiktaş ve Galatasaray da burada maç yapmasın. Beşiktaş’ın buraya gelmesi için girişimlerde bulunacağız. Doğu ve Güneydoğu futbolu bir başka seviyor” diye konuştu.

ANILARINI ANLATTILAR

Moderatörlüğünü Tanju Çolak’ın yaptığı sohbette Ali Gültiken, zor koşullarda futbolculuk yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Kale direğini yapmak için inşaat malzemelerini çalardık. O dönemler futbolu içten oynardık.” Eski GS’li Hasan Şaş ise daha önce proje kapsamında gittikleri Şırnak’ın ardından Batman’da da ilgiyle karşılaştıklarına dikkat çekti. Şaş: “Buraya dört büyükler hatta gerekirse Milli Takımın da özel maçlar yapması gerekiyor. Çünkü Doğu, futbolla yatıp kalkıyor” dedi. Sohbetin ardından eski futbolcular, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim