**Kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında Belediye’nin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi önündeki büfeleri kaldırma kararı, esnafı zorda bıraktı. Bazı büfe işletmecileri; “Belediye’nin çalışmalarına karşı değiliz ama mağduriyetimiz giderilsin” diyorlar.

BÜFELER KALDIRILIYOR
Batman Belediyesi’nin kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında büfeleri kaldırma kararı, işletmecileri zor durumda bıraktı. SSK kavşağındaki kaldırımları genişletme kararı alan Belediye’nin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi önündeki yoğunluğu önlemeye yönelik çalışması,  büfecilik yapan esnafı kara kara düşündürüyor. Büfe işletmecilerinden Muhammet Çelik, 15 yılı aşkın süredir büfe işlettiğini belirterek; “Büfeciler arasında belki de en mağdur olacak esnafım. Belediye Dicle kartın bayisiyim. Bize, kısa bir çalışma süresi daha tanınsın” dedi.



“3 AY ÖNCE UYARILDIK”
Uzun süredir hastane önündeki kaldırımlarda büfe işletmeciliği yapan esnaflardan Refai Tayfur, Belediye tarafından üç ay önce uyarıldıklarını ifade etti. Tayfur, şöyle devam etti; “Uyarılır uyarılmaz, sorunumuzu Belediye Eş Başkanlarına ilettik. Mağduriyetimizin giderilmesini istedik. Olumsuz yanıt aldık. Kaldırımların genişletileceği bize söylenildi. Belediye’den büfe işletmecilerine yeni yer tahsis edilmesini istedik. Büfelerimiz yıkılırsa ailelerimizi nasıl geçindireceğimizi kara kara düşünüyoruz. 7 Kişilik ailemden 2 çocuğum Üniversiteye gidiyor.”



ZABITA’DAN SON UYARI
Üç ay önce büfecileri uyaran, geçen hafta da tebliğatı ulaştırdıkları büfeci esnafını dün de son kez uyaran Belediye Zabıta ekipleri; “Kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında güzergahın boşaltılmasını istiyoruz. Akşam saatlerine kadar büfeler boşaltılmazsa yıkımı yapılacak” diye konuştular. Bu arada bazı işletmecileri de son kez Belediye’den bir hafta süre istediklerini belirterek: “Elimizdeki ürünleri tüketmek için ek bir süre istiyoruz” dediler. (Hasan Hüseyin Çelebioğlu)


Editör: TE Bilişim