*Bugün kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Batman Belediyesi çocuklara ‘Çocuk Sokağı’ kazandırdı. 500 Metre uzunluğundaki sokakta çocuklar istediği oyunu oynayabilecek.

ÇOCUK SOKAĞI AÇILIYOR

Batman’ın büyük semtlerinden Kültür’de bir sokak çocukların oyun alanına dönüştürüldü. 2617 sokakta semt sakinlerinin çocukları oyun alanlarının olduğu sokakta artık oynayacak. Kültür Mahallesi 2617 sokak güzergahındaki apartmanların giriş yolunun olmadığı güzergahın çocuk sokağı için en uygun yer olduğunu belirten Muhtar Enver Argun, “Mahallemizde çocuklar için böyle bir sokağa ihtiyacı vardı. Batman Belediyesi kent merkezinde hayata geçirmek istediği üç mahalleden birini de Kültür Mahallesine kazandırdığı ‘Çocuk sokağı’ projesiyle çocuklarımız, trafiğe kapalı sokaklarında diledikleri oyun oynayacak. Bu örnek projede emeği geçen başta Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ‘a teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA 23 NİSAN ARMAĞANI

2617 Sokakta ihata duvarları renk cümbüşüne dönüşürken, her türlü oyun alanlarının içinde bulunduğu sokağın duvarları çocuk figürleriyle süslendi. Futbol ve basket sahalarının da bulunduğu ‘Çocuk Sokağı’nın 23 Nisan Ulusal Emenlik ve Çocuk Bayramı’nda tamamlanması mahalle sakinlerini de sevindirdi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bayramda çocuklara ‘Çocuk Sokağı’nı armağan etmenin sevinci içinde olduklarını belirterek, “Bazı mahallelerimizde uygun olan sokakları çocukların oyun alanlarına dönüştürmek istiyoruz” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim