** ‘Okur-yazarlık’ seferberliği Batman’da tuttu. Birçok eğitim yuvasında kurslar devam ederken, 16 Mayıs İlkokulu idareci ve öğretmenleri mahalledeki camilerde duyuruların yanı sıra evleri kapı kapı dolaşıp okuma-yazma bilmeyen vatandaşları kurslara davet ediyor.

CAMİLERDE DUYURU YAPTILAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Okur-yazarlık seferberliği’ Batman’da ilgi görüyor. Halk Eğitim Merkezi ve okullarda devam eden kurslara 40-60 yaş arasındaki vatandaşlar katlıyor. Petrolkent mahallesindeki 16 Mayıs İlokulu’nda ise Okul Müdürü Rıfat Fırat ve öğretmenler, mahallede okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmasın diye camilerde duyuru yapmanın yanı sıra haneleri kapı kapı dolaşıyor. 100’ü aşkın vatandaş okuldaki kurslara katılırken, sayının artması için eğitimciler ziyaretlerini mahallenin tümüne yaydı.

OKUMA-YAZMA ÖĞRENEN
NİNE DUYGULANDIRDI
Okuma-yazma kurslarına katılan vatandaşların arzularının sevindirici olduğunu belirten Okul Müdürü Rıfat Fırat, kursta eğitim gören bir ninenin karşılaştığı duygusal anı da şöyle paylaştı: “65-70 Yaşlarında bir ninemiz karşılaştığı durumu bize şöyle anlattı; ‘Bir yakınımızın ziyaret için Asri mezarlığına gittim. Sıcak havada gezerken mezarı bulamadım, yoruldum. Orda 10 yaşlarında bir çocuğa yakınımın ismini vererek bana yardımcı olmasını istedim. Beni mezarlığın içerisinde gezdirdikten sonra aradığın mezar burası teyze dedi. Yeni öğrendiğim harfleri ve mezarlığın üstünde yazılanları karşılaştırınca o mezar olmadığını anladım. Çocuğa döndüm; oğul burada benim yakınımın ismi yazılmıyor dedim. Çocuk sen okuma biliyor musun teyze dedi. Tabi ki biliyorum ve çocuk oradan uzaklaştı. Anladım ki okumanın gerekliliği her yerde her zaman ortaya çıkıyor.’ Bu hikayeden oldukça etkilendim. Bu seferberlik görevini bize bahşeden başta Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan’a, Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim