** Batman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki ‘mesleki dallarda’ eğitim gören 255 öğrencinin sertifika aldıktan sonra Avrupa Birliği ülkelerinde işyeri açabildiğini belirten MEM Müdürü Rıdvan Ulu: “Sertifika alacak öğrenciler, Avrupa ülkelerinde işyeri açabilir, çalışabilir” dedi.

255 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Kısa adı MEM olan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği proje kapsamında öğrenciler, Avrupa Birliği ülkelerinde hem işyeri açabiliyor hem de çalışabiliyor. İl etapta 27 meslek dalında kurs açtıklarını belirten MEM Müdürü Rıdvan Ulu: “Kurslara katılacakların TEOG öğrencileri ile 18 yaş üstü yaş sınırılmasının yanı sıra ortaokul mezunu olma zorunluluğu var. Haftada bir merkezimize gelen öğrenciler, diğer günler ise işletmelerde çalışacak. Bu öğrencileri çalıştıran işletmelere devlet katkı sunuyor. 20’den az personel çalıştıran işletmeler için 3’te 2’si, 20’i üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 3’te 1’i için ayrılan tutardan devlet katkısı olarak 257 lira destek veriliyor” diye konuştu.

AB ÜLKELERİNDE ÇALIŞABİLİYORLAR
Ulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “140 Mesleklek dalından ilk etapta 27 meslek dalında eğitim veriyoruz. Şu anda 255 kayıtlı öğrencimiz var. Öğrenci sayısını daha da artırmayı planlıyoruz. Batman Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer odalarla bir araya gelip istihdama yönelik bu projeyi daha da genişletmek istiyoruz. Sertifika almaya hak kazanan öğrenciler, proje kapsamında AB ülkelerine çalışabilir. Yine isteyen öğrencilerimiz AB ülkelerinde işyeri açabilir. Devlet destekli bu projemizi yaygınlaştırma hedefliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim