* Partisinin ‘İl İstişare’ toplantısında Mısır’daki vahşeti kınayan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Dünyanın neresine bakarsanız bakın, her yerde kan ve gözyaşı var. Bu olayların çoğu  maalesef İslam ülkelerinde yaşanıyor. Bu da bizi yaralıyor” dedi.

“DÜNYADA İSTENMEYEN OLAYLAR YAŞANIYOR”
Beraberinde Van eski RP Milletvekili Fethullah Erbaş ile bölgedeki SP İl Başkanlarının katıldığı ‘İl İstişare’ toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son süreci değerlendi. Kuzey Irak depremi, Rıza Sarraf ve terör olaylarının üzerinde duran Karamollaoğlu, Mısır’da bir camii’de yaşanan vahşeti de kınadı. Kültür Merkezi konferans salonunda partililere seslenen SP Genel Başkanı Karamollaoğlu; “Birlik ve beraberlik istiyorsak, önce kucaklaşmalıyız. En zengin ve hazinemiz akılımızdır. Bugün için yaşadığımız dünyayı iyi değerlendirmeliyiz. Dünyada istenmeyen olaylar yaşanıyor. Mısırda yaşanan olayda 300 insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

“MISIRDA 300 İNSAN HAYATINI KAYBETTİ”
Genel Başkan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu insanlar camii içinde hayatını kaybetti. Bu saldırıyı insanlık ve Müslümanlık adına yaptıklarını söylüyorlarsa, Allah bunlara akıl, fikir versin. Bu nasıl Müslümanlık ya. Caminin içinde insanları katledeceksiniz. Bunu Allah için yaptık diyeceksiniz. Bu çılgınlıktan başka bir şey olamaz. Maalesef bu kan ve gözyaşı, Ortadoğu ülkelerinde yaşanıyor. Dünyanın neresine bakarsanız bakın. Her yerde kan ve gözyaşı var. Bu olayların çoğu da İslam ülkelerinde yaşanıyor. Bu da bizi derinden yaralıyor.” İstişare toplantısının ardından SP İl Başkanı Mehmet Fırat ile bölgedeki il başkanlarıyla toplantı yapan Karamollaoğlu, akşam saatlerinde Ankara’ya gitti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim