*Suriye’deki iç savaştan kaçıp Batman’a yerleşen 24 bin sığınmacıdan 400 aileye moral gecesi düzenleyen AFAD ve Kültür Turizm Müdürlüğü bir ilk gerçekleştirdi. Moral gecesinde Suriyeliler, halk oyunları ile tiyatro oyunlarını sahneye taşıdı.

SURİYELİLERİN MORALE İHTİYACI VAR”

Türkiye çapında 7 barınma merkezi dışında Batman’a yerleşen 24 bin Suriyeli sığınmacıya, savaş izlerini unutturmak amacıyla AFAD ile Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘moral gecesi’ ilgi gördü. Kültür Merkezi Konferans salonundaki geceye İl Müftüsü Hasan Çağlar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Ekinci, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Şafii Özperk, bazı STK temsilcileri ile Suriyeli ailelerinin katıldığı ‘moral gecesi’nde, amaçlarının 3 yılı aşkın süredir Batman’a yerleşen ailelere savaşın izlerini az da unutturmak olduğunu belirten AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, “Suriyeli ailelerin Batman’da üç eğitim yuvası var. Bir de yabancı tanıtım kartı verilen sığınmacılara maddi yardım imkanı da tanınıyor. Suriyeli ailelere hem moral, hem de eğitim gören çocuklarını motive etmek için düzenlenen gece umduğumuzun üzerinde geçti” dedi.


SAHNE SURİYELİLERİNDİ…”

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili İhsan Aslanlı, AFAD’la birlikte Suriyeli ailelere yönelik düzenledikleri ‘moral gecesi’nde sahneyi tamamen Suriyelilerin halk oyunları ve tiyatro etkinliklerine bıraktıklarını söyledi. Aslanlı şöyle konuştu; “Batman’da yaşayan Suriyelilerden ilk etapta 400 aileyi çocukları ile birlikte konuk ettik. Sahneyi de Suriyelilere bıraktık. Suriyeli öğrencilerin halk oyunları ve Kürtçe şarkıları görülmeye değerdi. ‘Orman dostu’ tiyatro sahnesi ise mükemmeldi. Üç ayrı tiyatro sahneleyen Suriyeli gençlerin tiyatro oyunu ilgi gördü. Önümüzdeki günlerde de AFAD ile birlikte Suriyeli konuklarımıza bir dizi etkinlik daha yapacağız. Suriyeli ailelerinin de morale ihtiyacı var. Batman’da düzenlediğimiz etkinlikte Suriyeli konuklarımızın yüzünü az da güldürebildiysek ne mutlu bize.” Yaklaşık 2 saat süren programı mutlu terk eden Suriyeli sığınmacılar, AFAD ile Kültür Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim