**Gültepe’de Belediye’nin tahsis ettiği 9 bin metrekarelik alana 1 Milyon TL’ye mal olan ‘H. Adile Kubba Taziye Evi’nin açılışında konuşan Vali Hulusi Şahin: “Böyle güzel eserleri Batman’a kazandıran hayırseverleri kutluyorum. Bu önemli eserler okuma salonları gibi amaçlarla da kullanılmalıdır” dedi.

1 MİLYON TL’YE MAL OLDU
İzmir Medicalpark Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve Gaziantep Medicalpark Hastanesi Genel Müdürü Hayrullah Kubba’nın, Gültepe mahallesinde anneleri H. Adile Kubba adına yaptıkları taziye evinin açılışı hafta sonu yapıldı. Açılışa Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti yöneticileri, Kubba ailesi, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye tarafından tahsis edilen 9 bin metre karelik alandaki taziye evi müteahhitler Emin Canpolat ve Adnan Eryeşil tarafından 60 günlük bir sürede tamamlandı. Modern taziye evi yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal oldu. Açılışta konuşan Veysi ve Hayrulan Kubba kardeşler: “Merhum annemiz adına yaptığımız taziye evi binası bizim için bir görevdi. Bugünde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Gelenek ve kültürümüzde taziye evinin önemi büyüktür” dediler.

GÜLTEPE’DE ÖRNEK BİR ESER
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, binanın arsa ve çevre düzenlemesini tamamen Belediye’nin üstlendiğini belirterek: “Böyle güzel bir eseri Gültepe’ye kazandıran Kubba kardeşlere teşekkür ediyoruz. Bu güzel eserlerin yatırımlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra söz alan Vali Hulusi Şahin ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük bir bina olduğunu tahmin etmiştim ama karşımda büyük bir eseri görünce emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Sadece taziye evlerinin değil camilerin, okulların ve sağlık kuruluşlarının hepsine hayırseverlerimizin dokunuşlarına ihtiyacımız var. Çünkü devlet kendi imkanlarıyla belli ölçüde hizmet yapıyor. Ama her yere de yetişemiyor. Bu konunda Batmanımızın iş adamlarının omuz vermesinin de çoktan zamanı gelmiştir. Bu güzel eserin, bunun için bir milad olacağına inanıyorum.  Hayırsever işadamına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu önemli eserlerin sadece dini vecibeleri yerine getirmekle kalmamasını aynı zamanda okuma alanları gibi önemli etkinliklere de ev sahipliği yapmasını diliyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim