**Jandarma Genel Komutanlığı’nın 180’inci kuruluş yıldönümü, İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin: “Bizler bu topraklarda, bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyoruz.  Geleceğe umutla bakıp, sadece kendimizin değil, bütün mazlum milletlerin umudu olmaya çalışıyoruz” dedi.

KIŞLADA 180. YIL COŞKUSU
İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Cumhurbaşkanı, İçişler Bakanı ve Jandarma Genel Komutanının mesajlarının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Uğur Çağlar yaptı.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”
Törende konuşma Vali Hulusi Şahin,  Türk Jandarması 780 bin kilometre vatan toprağının her karışında vatandaşın huzuru ve güveni için görev yaptığını belirterek: “Vatan topraklarının güvenliği için yeri geldiğinde, vatan topraklarının dışında da görev yapmaktan geri durmuyor.  Bunun en iyi örneği yakın zamanda gerçekleştirilen iki büyük harekatta gördük. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatında jandarma teşkilatımız, güvenlik güçlerimizle beraber kahramanca operasyonlar gerçekleştirdiler ve Türkiye topraklarına yapılan hain saldırıları engellediler. Metehan Türk Ordusunu kurduğu 3 bin yıl önceden bugüne; biz, ordu millet olduk.  Bizler bu topraklarda, bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyoruz.  Geleceğe umutla bakıp, sadece kendimizin değil, bütün mazlum milletlerin umudu olmaya çalışıyoruz. Ancak, vatanımızın huzuruna ve insanımızın can ve mal emniyetine kasteden olursa bunu engellemek için ne yapmak gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayız” dedi.

SİLAH VE TEÇHİZAT SERGİSİ
Yürütülen faaliyetlerde gösterdikleri başarılardan dolayı askeri personele ve Güvenlik Korucularına başarı belgelerinin verilmesinin ardından, narkotik köpeklerinin bomba ve patlayıcı madde arama gösterisi beğeni ile izlendi. Jandarma Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümü kutlama programı, askeri geçiş töreni ve silah, araç ve teçhizat sergisini gezilmesinin ardından sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim