**HDP- DBP İl teşkilatlarının düzenlediği kitlesel basın açıklamasında Milletvekili Saadet Becerikli, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekti ve ekledi; “Bu ateş hepimizi yakar. Gelin Türkiye’de barışı tekrar inşa edelim.”

“SAVAŞI DURDURMANIN YOLLARINI ARIYORUZ”
Uzun bir aradan sonra seçim bölgesine gelen HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, bölgede yaşanan olayların tehlikeli bir boyuta geldiğine işaret etti. Becerikli, Türkiye’de barışı tekrar inşa etmeye hazır olduklarını söyledi. HDP-DBP İl teşkilatlarının düzenlediği kitlesel basın açıklamasına görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ile partililer katıldı. Yılmaz Güney sineması önünde toplanan partiliere seslenen Milletvekili Becerikli; “Ne yazık ki Türkiye istemediğimiz bir yola giriyor. Bu yol bizi Ortadoğu ülkelerine, Suriye’ye  sürüklediğini her seferinde üzüntüyle dile getirdik. Kimliği ne olursa olsun hayatını kaybeden, asker, polis, sivil, gerilla için aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu savaşı durdurmanın yollarını arıyoruz. Maalesef her seferinde bütün sorunların çözülmesi gereken parlamentoda dışlanarak, sorunlar yok sayıldı. Bunun üzerine Cizre’de, Nusaybin’de, Sur’da ve diğer bölgelerde çatışmalar ve ölümler gerçekleşti ve derinleşti.”




“BAYRAKLA BİR SORUNUMUZ YOK”
Milletvekili Becerikli, şöyle devam etti; “Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Niye bu ölümler? Niye bu kavgalar?  Niye bu savaş?  Neden tekrar çözüm masasına oturmuyoruz? Bu sorunları konuşmuyoruz?  Ve bu yaşananlara demokratik bir çözüm bulmuyoruz? Devlet halklarımızı kutuplaştırıyor. İnsanlarımızı ayrıştırıyor. Her ne olursa olsun insanların tedavileri yapılmalı, varsa bir suçu ondan sonra yargılanmalı. Bu sadece bizim için değil, ülke için tehlikeli bir gidişattır. Bu ateş hepimizi yakar. Çanakkale’de bir grup barış severin Truva Atı’na astıkları beyaz tülbenti başka bir  grup çıkararak bayrak asıyor. Bayrakla bir sorunumuz yok fakat yaptıkları açıklamada ‘Yaşasın Cehennem’ diye slogan atmaları korkutucu. Gelin Türkiye’de barışı tekrar inşa edelim.”



“YARIN GEÇ OLABİLİR”
Daha sonra kitlesel basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, okudu. Sürücü, şunları söyledi; “Bu katliamların ne kadar futursuzlaştığını  tüm dünya görüyor.  Kürt halkı toplu olarak katlediliyor fakat insanlık bu katliama sağır, dilsiz kalıyor. AHİM tıpkı AYM gibi karar veriyor ve bu katliamı onaylıyor. Sur’da, Cizre’de,  Nusaybin’de, Kerboran’da yaşanılanlar faşist anlayışın ta kendisidir. Yaşanılan bu katliamları durdurmak ve faşizme karşı cephe almak için yarın çok geç olabilir.  Son günlerde Başbakan Davutoğlu’nun başlattığı işbirlikçi gruplarla yapılan ziyaretlerle, fetihçi, sömürgeci anlayışın, Kürt halkına dayatılmasıdır. Türkiye halklarına sesleniyoruz; Kürt halkı özgürleşmeden Türkiye halkları özgürleşemez. İnsanlığın özgürlüğü için, Cizre ve Sur’daki  ölümleri durdurmak için ses olalım.”

Editör: TE Bilişim