** 1993 Yılında boşaltılan Beşiri ilçesinin Yenice (Duşa) köyüne Almanya’dan dönüş yapan Adil Yenirce, tarlasına ektiği buğdayı Şengal ve Kobane’ye gönderme kararı aldı. Yenice: “Savaşın gölgesindeki insanlara ürünü bağışlamayı bir görev bildim” dedi.

ÜRÜNLERİ ŞENGAL VE KOBANE’YE
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yenice (Duşa) köyünde bu yıl 1500 dönümlük alana buğday eken Adil Yenirce, buğdayın büyük bölümünü Şengal ve Kobane’ye göndermek için Belediye bahçesindeki yardım komitesine başvurdu. Ektiği sert ve yumuşak buğdayın bir bölümü savaş gölgesindeki insanlara göndermenin bir insanlık görevi olduğunu kaydeden Yenirce: “Mahsulümüzü bu yıl hayır olarak savaşta direnen halkımıza gönderip görevimizi yerine getiriyoruz. Her çiftçinin yapması gereken bir adımı attık” diye konuştu.

“ARTIK EZİDİ VEKİLLERİMİZ DE VAR”
Yıllar önce Ezidilerin terk ettikleri köylere dönüş için umutlandıklarını da belirten Adil Yenirce, şöyle konuştu: “Artık Meclis’te de iki vekilimiz var. Feleknas Uca ve Ali Atalan’ın Meclis’e gitmesiyle Avrupa’daki Ezidilerin köylerine olan özlemin sona ereceğini umuyoruz. Yıllardır toprak özlemi çekiyoruz. İki vekilimizle birlikte koptuğumuz topraklara tekrar döneceğiz. Geçen yıl ektiğimiz hububattan da iyi ürün elde ettik. Ürünün çoğunu Şengal ve Kobane’ye bağışlama kararı aldık.”

Editör: TE Bilişim